Kırklareli önemli bir sempozyuma daha imza atacak

Kırklareli önemli bir sempozyuma daha imza atacak

 TMMOB ve Kırklareli Ilk Koordinasyon Kurulu’nun beraberliğinde düzenlenecek olan, “Kırklareli Kent Sempozyumu” 12 Haziran Cuma günü Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Seminer Salonu’nda gerçekleşecek. “Ormanlarımıza, tarım alanlarımıza,  madenlerimize, yeraltı su kaynaklarımıza, kentimize, bölgemize ve ülkemize sahip çıkıyoruz” sloganıyla gerçekleşecek olan sempozyum için, il Koordinasyon Kurulu şu açıklamayı yaptı:                   

“Kentimizin, sağlıklı su gereksinimini, enerji kaynaklarına ulaşımını, imar ve çevre sorunlarını, bölgesel planları tartışmak ve önerileri paylaşmak için duyarlı herkesi bu sempozyuma bekliyoruz.”

Saat 09:30’da açılışı yapılacak sempozyumun ilk konuşmacıları sırasıyla; Kırklareli Il Koordinasyon Kurulu, TMMOB, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş.

Daha sonra saat 11:00’da 1. oturuma geçilecek. Konusu “Ormanlar, su kaynakları, tarım ve gelecek” olan oturumun başkanlığını HKMO Istanbul Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Tevfik Özlüdemir yapacak. Konuşmacılardan Harita ve Kadastro Mühendisi Dr. Erdal Köktürk “2B Arazilerinin Teknik, Bilimsel ve Siyasi Boyutları” adlı konuyu, OMO Marmara Şube Başkanı Besim Sertok “Ormancılık Politikaları, Ülkemizde ve Trakya Bölgesinde Ormancılığın Geldiği Konum” konusunu, ZMO Istanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık “Tarım ve Kent Ilişkisi” konusunu, YTÜ Çevre Müh. Bölümünden Prof. Dr. Beyza Üstün “Ülkemizde ve Trakya Bölgesinde Su Havzalarının Durumu, Su Yönetimi Ilkeleri ve Uygulanan Politikaların Çevreye Etkileri” konusunu anlatacak.

Soru yanıt bölümünden sonra saat 14:00’da, başkanlığını TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Aras’ın yapacağı “Su, çevre, enerji” konulu 2. oturuma geçilecek. Bu oturumda; “Kentlerin Içme ve Kullanma Suyu Temini ile Denetimi” konusunu Kimya Mühendisi ve KMO Bursa Şubesinden Vahap Sınmaz, “Madencilikte Çevre Sorunları” konusunu JMO Istanbul Şube Yön. Kurulu Üyesi Şerafettin Çengel, “Endüstriyel-Tehlikeli Atıklar” konusunu KMO Kırklareli Il Temsilcisi Hüseyin Kahraman, “Enerjide Çözüm: Etkin Kullanım ve Yenilenebilir Enerji” konusunu Eurosalar Türkiye Avrupa Yenilenebilir Enerjiler Birliği Türkiye Bölümü’nden Prof. Dr. Tanay Sıtkı Uyar anlatacak.

Soru cevap kısmından sonra saat 16:00’da “Bölge Planı ve Kentin Imar Sorunları” konulu 3. oturuma geçilecek. 3. oturumun başkanlığını ZMO 2. Başkanı Dr. Turhan Tuncer yapıyor.

Bu oturumda YTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Aysu “Ergene Havzası Çevre Düzeni Planı Nedir? Ne Değildir?” konusunu, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fak. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Cemil Cangir “Ergene Havzası Çevre Düzeni Planı Hakkında Bildiklerimiz ve Bilmediklerimiz” konusunu, Kırklareli Belediyesi Imar Müdürü Basri Gürel “Kırklareli Imar Sorunları” konusunu anlatacak. Son oturumun soru yanıt kısmından sonra sempozyum sona erecek.