Kırklareli Pazar günü yeşil beyaz'a büründü

Kırklareli Pazar günü yeşil beyaz'a büründü

2009-2010 Kırklareli Süper Amatör Futbol Ligi Pazar günü oynanan karşılaşmalar ile başladı.

Yeni sezonda yaptıðı transferler ile adından oldukça söz ettiren grubun iddialı takımların Kırklarelispor kendi evinde Babaeskispor'u aðırladı. Kıran kırana geçen mücadeleyi Kırklareli Vali Yardımcısı Abdurrahman Inan, Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çaðlayan, Kırklareli Il Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoðlu, Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, Kırklarelispor Yönetimi, Babaeskispor Başkanı Mustafa Yamak ve Babaeskispor Yönetimi ile spor camiasından çok sayıda kişi izledi. Saat 15.00'da başlayan mücadelede Kırklarelispor rakibini 3-0 yenmeyi başardı. Maç sonrasında takımlarını yalnız bırakmayan Kırklarelispor'lu transferler büyük sevinç yaşadılar.

Kırklarelispor eski günlerine 39 Gençlik Tribünü ile geri dönüyor

Tarihinden bu yana birçok başarıya imza atan yeşil beyazlı ekip belki de son yıllarda nadir görülen bir ortamda mücadele etmenin keyfini yaşadı. Kırklareli Atatürk Stadyumunda bulunan tribünler maçın başlamasından saatler öncesinde Kırklarelispor'a gönül veren taraftarlar ile doldurulurken, tribünlerde yer bulamayan vatandaşlar mücadeleyi saha kenarlarından izleyerek takımlarına büyük destek verdiler.

Günler öncesinden yaptıkları hazırlıklar ve şehrin belirli bölgelerine astıkları afişler ile tüm Kırklarelilileri Kırklarelispor-Babaeskispor mücadelesine davet eden 39 Gençlik Grubu yapmış olduðu organizasyonla Saat 13.00'da Dingiloðlu parkı önünden 150 civarındaki taraftar ile ellerindeki pankartlar ve yaptıkları tezahüratlar ile Atatürk Stadyumuna gelerek tribünlerdeki yerlerini aldılar.

Kırklarelispor 3 golle 3 puanın sahibi oldu

Pazar günü Saat 15.00'da başlayan Kırklarelispor-Babaeskispor 2009-2010 açılış maçı renkli görüntülere sahne oldu. Mücadele öncesinde Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çaðlayan'a çiçek sunuldu. Hakemin başlangıç düdüðü ile renklenen Atatürk Stadyumu taraftarlar tarafından yakılan meşaleler yapılan tezahüratlar ile karnaval havasına dönüştü. Babaeski ilçesinden taraftarlar takımlarına destek vermek amacıyla Kırklareli Atatürk Stadyumu şeref tribünün sol tarafındaki yerde maçı izlediler.

Kırklarelispor takımı mücadeleye 1-Serkan, 2-Görkem, 3-Hakan, 4-Tayfun, 5-Hasan, 6-Göksel, 7-Uður, 8-Tarık, 9-Caner, 10-Deniz, 11-Kadir onbiriyle çıktı.

Babaeskispor takımı ise 1-Selim, 2-Ilker, 3-Murat, 4-Zeki, 5-Sertan, 6-Can, 7-Mehmet, 8-Gökhan, 9-Serkan, 10-Seyit Ozan, 11-Fevzi onbiriyle çıktı.

Mücadelenin ilk yarısında her iki takımda birbirine eşit derece de bir oyun sergiledi. Zaman zaman rakip kalede etkili ataklar gerçekleştiren Kırklarelispor yakaladıðı pozisyonları gole çeviremedi. Mücadele başından itibaren hiç susmayan 39 Gençlik tribünü ilk yarının son saniyelerine kadar takımlarına tezahüratlar ile müthiş bir destek verdiler. Mücadelenin ilk yarısı golsüz sona erdi. Ikinci yarıya etkili başlayan Kırklarelispor yakaladıðı pozisyonlarla rakip kaleciye zor anlar yaşattı. Özellikle 7 numaralı takım oyuncumuz Uður ve 10 numaralı Deniz'in şutları rakip kalede etkili oldu. Ikinci yarının ortalarına kadar çekişmeli giden mücadelede 65. dakikadan sonra Kırklarelispor kontrolü tamamen ele geçirdi.

Rahat bir şekilde rakip kaleye yönelen Kırklarelispor dakika 70'te Kadir ile golü buldu. Gol sonrasında Kadir ve beraberindeki Kırklarelispor'lu oyuncular 39 Gençlik tribününe doðru koşarak gol sevincini taraftarlar ile paylaştılar.

Bu golün ardından etkili ataklarını sürdüren Kırklarelispor dakika 73'te Caner'in ayaðından sert bir vuruşla ikinci golü buldu. Bu gol ile bir hayli coşan 39 Gençlik tribünü Kırklarelispor'a tam destek verdi.

Mücadele sonuna kadar maçın kontrolünü vermeyen Kırklarelispor 90. dakikada takıma yeni transfer olan Deniz'in ceza  sahası içerisinde ayaðına düşen topu kaleye çevirerek sert bir şekilde vurması Kırklarelispor'a üçüncü ve maçın skorunu belirleyen golü kazandırdı