Kırklareli Polisi bandrolsüz kitap satışına müdahale etti

Kırklareli Polisi bandrolsüz kitap satışına müdahale etti

Edinilen bilgilere göre Çarşamba Pazarında bandrolsüz kitap satışı olduğunun, emniyet güçlerine bildirilmesi üzerine geçtiğimiz Çarşamba günü saat 11:00 sıralarında olay yerine giden denetim komisyonunda görevli Kültür Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü personeli, bahse konu yerde açıkta tezgah üzerinde kitap satış yapıldığını gördü.

Günün nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ile görüşülerek onun verdiği talimat doğrultusunda 44 adet bandrollü ve 9 adet bandrolsüz olmak üzere toplam 53 adet kitaba geçici olarak el kondu.

Şüpheli 35 yaşındaki I.G. verdiği ifadede; Kırklareli’ne Lüleburgaz ilçesinden otobüsle geldiğini, Istanbul’da bulunan ve adreslerini tam olarak hatırlamadığı yerlerden bandrollü kitapları satın aldığını söyledi. I.G. ifadesinin devamında; bandrollü kitapları satmak için Çarşamba pazarına geldiğini, yapılan tespit sonrasında komisyonun kendisine burada satış yapamayacağını söylediğini ve polisin kitaplara el koyduğunu belirtti. I.G. Istanbul’dan aldığı bütün kitapların bandrollü olduğunu söylediği ifadesinde, arkadaşlarıyla arasında kitap takası yaptığını, bu bandrolsüz kitapların arkadaşlarının kitapları ile karışmış olabileceğini ve kendisinin kesinlikle bandrolsüz kitap almadığını ve satmadığını belirtti. En kısa zamanda kitapçı dükkanı açmayı düşündüğünü ifade eden I.G. bandrolsüz kitap satış yapılmasına kendisinin de karşı olduğnu beyan etti. Olayla ilgli soruşturma sürdürülüyor.