Kırklareli protokolü eve kapanmadı, pazara çıktı

Kırklareli protokolü eve kapanmadı, pazara çıktı

 “Eve kapanma, pazara çık” sloganıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin önderliğinde başlatılan hükümetin de destek verdiği, ''Türkiye'nin yüzü gülsün diye, kriz varsa çare de var'' kampanyası çerçevesinde, Kırklareli protokolü geçtiğimiz Çarşamba günü halk pazarımızda vatandaşın arasına karıştı ve bol bol alışveriş yaptı.

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ve bazı iş adamları halk pazarına giderek pazarcı esnafından alış veriş yaptılar.Vali Coş, alış veriş sırasında pazarcı esnafınla sohbet ederek sıkıntılarını dinledi ve tezgah başına geçerek esnaflık yaptı. Vali Coş pazarcı esnafından meyve, sebze alırken bir satıcıdan da çapa ve balta aldı.

Vali Coş, alışveriş sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vatandaşta paranın olduğunu ancak alışveriş yapma konusunda vatandaşta bir tedirginlik olduğunu söyledi. ''Türkiye'de iş var ancak iş beğenilmiyor'' diye konuşan Vali Coş, ''Kriz denilen olguyla karşılaşmamız için herkes alışverişini, harcamasını zamanında yapsın. Geliri ihtiyacı olan kişilerin, fiyatların alt seviyeye çekildiği bu ortamda alışverişlerini yapmalarını öneriyoruz'' dedi.

Kırklareli'nde vatandaşlara örnek olsun diye vatandaşların harcamalarına alışverişlerini ertelememesini sağlamak için başlatılan kampanyaya destek verdiklerini belirten Coş, ''Bunun kampanyanın amacı ekonomide sizin tüketiminiz, harcamanız bir başkasının kazancını teşvik eder. Siz alışverişini ertelerseniz harcamanızı yapacağınız muhatabınızın gelirini engellemiş olursunuz'' dedi. Vali Coş, “Vatandaşın parası mı var ki, alış-veriş yapsın” gibi söylemlerle bu kampanyaya karşı çıkan Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşünü ise, siyasi bulduğunu kaydetti.