Kırklareli Ramazan Bayramı'nı coşkuyla kutlayacak

Kırklareli Ramazan Bayramı'nı coşkuyla kutlayacak

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının ardından, yarın tüm müslüman alemi Ramazan Bayramı'nı kutlayacak. 30 gün boyunca tutulan oruçların ve yapılan ibadetlerin ardından, 3 gün boyunca bayram coşkusunu yaşayacak olan tüm ülkemiz, bir bayrama daha erişmenin sevincini tadacak.

Tüm ülkemizce ve müslüman alemince kutlanacak olan Ramazan Bayramı, ilimizde de aynı heyecanla ifa edilecek. Kırklareliler yarın bayram sevinci içerisinde yakınlarını ziyaret edecek ve onların dualarını alacaklar.

Valiliğin bayramlaşma programı da yarın saat 10:30'da başlayacak

Ramazan Bayramı vesilesiyle yarın saat 10.30'da kamu kurum ve kuruluş mensupları, odalar, bankalar, dernekler, mesleki kuruluş temsilcileri ve vatandaşların katılacağı bir bayramlaşma organizasyonu düzenlenecek. Halk Eğitim Merkezi'nde saat 11:00'da sona erecek bu programın ardından Vali Vekili ve beraberindeki heyet çeşitli ziyaretlerde bulunacak. Ziyaretlerin sırası ve saati şöyle belirtildi:

11:05-11:20 arası Yetiştirme Yurdu (Köy Hizmetleri yanı), 11:25-12:05 arası Çocuk Yuvası-Kız Yetiştirme Yurdu ve Huzurevi, 12:10-12:25 arası Devlet Hastanesi, 12:30-12:45 arası İl Jandarma Komutanlığı, 12:50-13:05 arası Hayrettin Yesin Polis Merkezi Amirliği, 13:10-13:25 arası Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 13:30-13:45 arası G.O.P Yabancı Kabul ve Barındırma Merkezi.

Bugün Gaziler Günü

Ramazan ayının son günü olan bugün, aynı zamanda Gaziler Günü’nün resmi bir törenle kutlanması açısından da önemli bir anlam teşkil ediyor. Bunun yanı sıra yarının da bayramın 1. günü olması vesilesiyle Kırklareli protokolünü hareketli 2 gün bekliyor.

Gaziler Günü bugün saat 10.00’da başlayacak olan resmi törenlerle kutlanacak. Törenler Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılacak.

 İlk olarak Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Gaziler adına çelenk konulacak olan anma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edecek. Daha sonra 55. Mknz. P. Tug. K.’lığınca görevlendirilen bir subay tarafından günün anlam ve önemine yönelik konuşma gerçekleştirilecek. Törenler günün içeriğine yönelik şiirlerin okunmasıyla sona erecek.