Kırklareli şair- yazar sanatçılar derneği yeni üyeleriyle bir araya geldi

Kırklareli şair- yazar sanatçılar derneği yeni üyeleriyle bir araya geldi

Geleneksel şiir, kültür, söyleşi, edebiyat, sanat ve müzik dinletilerine, her ayın son Cumartesi günleri devam eden Kırklareli Şair Yazar ve Sanatçılar Derneği, yeni programını geçtiğimiz Cumartesi günü saat 14:00’da Çukurçeşme Cafe’de gerçekleştirdi.

Oldukça samimi geçen programa başta Başkan Mustafa Ermiş olmak üzere; Samet Gezer, Hümeyra Aras, A. Umut Kızılarslan, Asu Kayat, Ekin Roza Çelik, Hünay Kerimoğlu, Nermin Kahraman, Hakan Konyar, Mehmet Küçükbayrak, Hakan Terzi, Halil Özçelik, Mehmet Akıncı, Selahattin Taşkıran, Ibrahim Yılmaz ve Babaeskiye bağlı Kumrular köyündenkatılımcı iştirak etti. Dinleti öncesi bir açılış konuşması yapan dernek başkanı Mustafa Ermiş, 7. sini gerçekleştirdikleri eğitim, kültür ve sanat toplantılarının gerçek bir kültür hareketi olduğunu söyleyerek şunları kaydetti.

“Toplantımızın bugünkü konusu aramıza yeni katılan üyelerimizi tanımak, sohbet etmek, şiirlerimize yer vermek ve müzik ziyafeti üyelerimiz arasında gerçekleştirmektir”

Ermiş, görsel dünyada yer alan yanlış yönlendirici ve yozlaştırıcı hareketler gözönüne alınınca, burada toplanan insanların toplum için neler yapmaya çalıştığının daha iyi anlaşılacağını söyledi. Ermiş, kültür ve sanat faaliyetlerinin önemini ve bu işlere gönül vermiş kimselerin değerini bilmenin önemini bir kez daha vurguladı. Küçük küçük ama bir okadar da sağlam adımlarla ilerleyerek kararan dünyaya bir yıldız olmayı amaçlıyoruz.

Dinletinin ağırlıklı işleyişi müzik üzerine oldu. Bağlama ve gitar eşliğinde türküler söyleyen katılımcılar, renkli saatlerin yaşanmasını sağladılar. Özellikle genç yaştan müzisyenlerin yer aldığı dikkati çekerken, genç müzisyen Hakan Terzi’nin bağlaması eşliği ile türkülere yolculuk eden üyeler tarafından çok beğenildi. Üyelerden Hakan Konyar’ın ney’i ile bambaşka diyarlara giden üyeler eşsiz müzik ziyafeti yaşadılar.

Gerçekleştirilen müzik ziyafetinden sonra üyelere birdahaki toplantının gününü belirlemek üzere üyelere söz hakkı veren Ermiş, ortaya sunulan değişik fikleri not ederek Haziran sonu toplantının uygunluğunu dile getirdi.

Son olarak; Ermiş, “Bu yola baş koyduk ve siz değerli üyelerimizle birlikte sonuna kadar derneğimizi kültür, sanat, müzik ve şiir dallarında en üst seviyeye sizlerle birlikte sağlam adımlarla taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.