Kırklareli Şair, Yazar ve Sanatçılar Derneği'nin 11. dinletisi türkülerin rüzgarında gerçekleşti

Kırklareli Şair, Yazar ve Sanatçılar Derneği'nin 11. dinletisi türkülerin rüzgarında gerçekleşti

2008 yılında şair-yazar Mustafa Ermiş başkanlığında kurulan; Kırklareli’nin kültür ve sanat dünyasına yeni ve farklı bir soluk getiren Kırklareli Şair, Yazar ve Sanatçılar Derneği, hiç ara vermediği şiir dinletilerinin Eylül ayı toplantısını, dernekte biraraya gelerek gerçekleştirdi. Şiir dostlarının kimisi, yaz nedeniyle bir süre iştirak edememiş olsalar da, dinletiler hiç tatil yapmadan devam etti.

Şimdi ise yeni bir sezona girmiş olmanın verdiği heyecan ve dikkatle; yeni hazırlıklar, yeni projeler ve yeni taslaklarla bu sezonu da dolu dolu geçirmeye hazırlanan dernek üyeleri, bu hazırlıkların genel bir değerlendirmesini yapmak ve şiirlerini birbirleriyle paylaşmak için, geçtiğimiz Cumartesi günü saat 14:00’da Kültür Pasajı’ndaki dernek bürosunda biraraya geldi.

Üyelerin bazıları tatilde olsada, faaliyetlerine devam eden derneğin en büyük etkinliği ise, geçtiğimiz günlerde sonuçlanarak kamuoyuna duyurulan şiir yarışması oldu. Dernek Başkanı Mustafa Ermiş, toplantının başında yapmış olduğu konuşmasında, geçen sezonun bir değerlendirmesini yaparak şunları kaydetti:

“Amatör bir ruhla çıktığımız bu yolda, yeni bir sezona girmenin ve 11. dinletimizi gerçekleştirmenin tatlı heyecanı içindeyiz. Bizim için her yeni ay, her yeni sezon, yeni ve farklı bir doğum gibidir. Üretmenin, yeniliklerin ortaya çıkması anlamına gelir. Geçtiğimiz dönem, amatör ruhumuza rağmen birçok faaliyet gerçekleştirdik ve bunların dolu dolu olmasının mutluluğunu yaşadık. Üniversitemizin bahar şenliklerinde yapmış olduğumuz şiir dinletisine, beklentimizin çok üzerinde yoğun bir katılım oldu. Yine, Pınarhisar Belediyesi ile birlikte ortaklaşa bir etkinlik düzenleyerek, ilçelerimizde de derneğimizin canlılığını yaymaya çalıştık. Kader mahkumlarımızla yapmış olduğumuz programla, onların duygularına kılavuz olduk. Ben, şahsım olarak katıldığım, ama derneğimizi ve ilimizi temsil ettiğim 46. Ulusal 20. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’nden birincilik gururu ve yepyeni rüzgarlarla döndüm. Bunların yanısıra uzun emekler sonucunda hayata ‘merhaba’ diyen dergimiz ‘Biz 39’ 3. sayısıyla yine okuyucusuyla, Kırklareli halkıyla buluştu. Kırklareli Belediyesi’nin katkılarıyla, Türkiye çapında düzenlediğimiz ‘Sen Nasıl Seviyorsun’ adlı şiir yarışmamızla, ulusal çapa açılmış olmanın gururunu yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Tüm bu faaliyetlerimizde, insan temelli, sevgi temelli ve insanı sevme temasıyla hareket ederek, bu dönemde de farklı yaratıcılıklarımızla, Kırklareli’nde başarılı ve takdir edilecek çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz.”

Küçük ama sağlam adımlarla ilerleyerek, tüm toplumu           kucaklamaya devam edeceğiz

Ermiş, bu konuşmasının ardından geçen dönem Çukurçeşme Cafe’de yapılan toplantıların apayrı bir konsept yarattığına dikkat çekerek, bunun halka ulaşmada en güzel yolu tercih etmek olduğunu dile getirdi.

Küçük ama bir o kadar sağlam adımlarla ilerlemeye devam edeceklerini belirten Ermiş, toplumun her kesimini kucaklayarak, topluma faydalı olmanın ilk hedeflerinden biri olmaya devam ettiğini söyledi.

30 Ağustos’ta derneğin 1. yıldönümünü de kutlamış olan üyeler, yeni yaşlarında nelere yönelik çabalar içinde olacaklarını ortak bir şekilde değerlendirdiler.

Başkan Ermiş, toplantı esnasındaki konuşmalarının devamında şunları kaydetti:

“Yayınladığımız derginin Kırklareli’nde bir çok kişiye ulaştırılması için gerekli çalışmaları hızlandırmalıyız. Derneğin amaçları doğrultusunda açılımlar ile yürümeliyiz. Derneğin üyelerinin ve kalitesinin ulusal çapta duyurulması hedefimizdir. 30 Ağustos’ta 1. yılına girmiş olan ve bugünlere ulaşmamızda emeği geçen üyelerimize, katılımcılara teşekkür etmek istiyorum. Nice yıllara ulaşmanın ümidi içinde, tüm sanatseverleri derneğimize bekliyoruz.”

Toplantının ilerleyen saatlerinde şiir yarışmasının ödül töreninin hangi tarihte yapılması gerektiği görüşüldü ve ortak bir karar alındıktan sonra bunun kamuoyuna açıklanması onaylandı.

Toplantı, derneğin genel durumunun gözden geçirilmesinin sonrasında, sanat saatlerine geçti. Dernek üyesi Hakan Terzi’nin bağlaması eşliğinde türküler söyleyen katılımcılar, ara ara, yazmış oldukları şiirlerle de renkli dakikalara imza attılar. Eylül ayı toplantısı, ritim ve mısra dolu saatler eşliğinde sona erdi. Başkan Ermiş, Ekim ayı dinletilerine tüm Kırklareli halkının davetli olduğunu söyleyerek, mekanın basın yoluyla tekrar duyurulacağını sözlerine ekledi.