Kırklareli sakin bir seçim geçirdi

Kırklareli sakin bir seçim geçirdi

“Geliyor, geldi” derken 29 Mart yerel seçimleri dün tüm ülkemizde, seçmenleri sandık başına götürdü.

Uzun bir zamandır heyecanla beklenen yerel seçimler, büyük bir katılımla gerçekleşti. Özellikle ilimiz, bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu göstererek, sabahın erken saatlerinden itibaren sandıklara koştu. Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, eşi ve kızı ile birlikte oyunu, saat 16.40 sıralarında Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu’nda kullandı.

Vali Coş ve ailesi oyunu Hamdi Helvacı’da kullandı

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, eşi Aylin Coş ve kızı Nihal Coş dün saat 16.40 sıralarında Hamdi Helvacıoğlu Ilköğretim Okulu’na gelerek oylarını kullandılar. Vali Coş Sandık Başkanı’ndan, seçimlerin katılımı ile ilgili olarak da bilgi aldı. Sandık Başkanı verdiği bilgiler doğrultusunda Kırklareli’deki seçmenin yüzde 80 bir katılımla oy kullandığını kaydetti.  Vali Coş daha sonra tüm görevlilere “Kolay gelsin” dileklerini sunarak,  Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu’ndan ayrıldı.

Saatler 1 saat ileride, vatandaş sandıktaydı

Yerel seçimlerin gerçekleştirildiği 29 Mart Pazar günü, yani dün “Ileri Saat” uygulaması ile aynı güne denk geldi. Vatandaşlarımızı günler öncesinden uyaran çeşitli medya organları, saatlerin 1 saat ileri alınması yönünde tüm Türkiye’yi uyararak, bu önemli günde herhengi bir aksaklık yaşanmamasını sağladı.

Sabahın erken saatlerinde sandık başına koştuk

İlimizde oy vermeye başlama süresi olarak belirlenen saat 08.00’den itibaren, genci yaşlısı tüm Kırklareli oy vermek için okulların önünde sıraya girmeye başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kırklareli Belediye Başkan adayı Cengiz Bağdan ile Demokratik Sol Parti (DSP) Belediye Başkan adayı Namık Kemal Oskay da oylarını saat sabah 08.30 sıralarında Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu’nda kullandılar.

Bağdan, 1094 nolu sandıkta eşi Sevil Bağdan ile birlikte oy kullandı. “Hayırlı olsun” dilekleri ile oylarını sandığa atan Bağdanlar, sandık görevlilerine de “Kolay Gelsin” temennilerini sundu. DSP Belediye Başkan adayı Namık Kemal Oskay da, Bağdan ile birlikte hemen hemen aynı zamanda oy kullandı. Her iki aday da okulun çıkış kapısında birbirlerine “başarılar” dileklerini sunarak “centilmen” bir görüntü sergilediler.

Öğlen saatleri, sandık önlerinde uzun kuyruklar oluştu

Seçimlerin en yoğun dönemleri ise öğlen saatlerinde yaşandı. Öğlen adeta sandık başlarında kuyruklar oluşturan vatandaşlar, oy verme haklarını en iyi şekilde kullandılar. Bu arada oy verme işlemi esnasında hiçbir üzücü olayın yaşanmaması da Kırklareli için ayrı bir önem, ayrı bir güzellik teşkil etti. Cumhuriyet Halk Partisi yeni dönem Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da oyunu Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu’nda kullandı.

Çağlayan; “Hayırlısı neyse o olsun”

Çağlayan ve eşi öğleden sonra, saat 14.30 sıralarında oylarını kullanmak üzere Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu’na geldi. 1090 nolu sandıkta oyunu kullanan Çağlayan, objektiflerimize poz vermeyi de ihmal etmedi. Çağlayan, Il Genel Meclisi, Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği ve Muhtarlık için oy kullanımın ardından, kısa bir açıklama yaparak; “Hayırlısı olsun. Şu an birşey konuşmak için çok erken. Hayırlısı Kırklareli için neyse o olsun” dedi.

Garnizon Komutanı Erdoğan da oyunu Helvacıoğlu’nda kullandı

Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu’nda oy kullananlar arasında; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Baki Erdoğan ve eşi ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Fuat Şeker de bulunuyordu. Garnizon Komutanı Erdoğan ve eşi saat 13.00 sıralarında oyunu 1090 nolu sandıkta kullandı.

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Fuat Şeker de “Vatandaşlık görevimizi yapmaya geldik. Kırklare için hayırlı olsun” diyerek oyunu kullandı.

Adaylardan görevlilere “kolay gelsin”

Diğer Belediye Başkan adaylarından; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli Belediye Başkan adayı Reha Oras, Büyük Birlik Partisi (BBP) Kırklareli Belediye Başkan adayı Nedim Çetin, DSP Belediye Başkan adayı Namık Kemal Oskay ve diğer adaylar oylarını kullandıktan sonra tek tek tüm okulları gezmeye başladı. 

Vatandaşa her türlü sorunlarında yardımcı olan sandık görevlileri de, bu seçimlerde tam not aldı. Özellikle ilk defa oy kullanan vatandaşlarımız için oldukça karışık gelen bu uygulamada, Sandık Başkanı önderliğindeki sandık görevlileri, herkese yardımcı olmak için elinden gelen her türlü çabayı gösterdiler.

Öyle ki; Ilk olarak Il Genel Meclis üyeleri için, daha sonra Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği için, son olarak Muhtarlık için oy kullanan ve bu konuda tecrübesi olmayan vatandaşlarımız, sandık görevlilerinin talimatları doğrultusunda hareket ederek, sağlık bir şekilde oy verme işlemlerini gerçekleştirdiler.