Kırklareli Sanatseverler Derneği'nden huzur dolu saatler

Kırklareli Sanatseverler Derneği'nden huzur dolu saatler

Kırklareli Sanatseverler Derneği’nin geçtiğimiz Pazartesi akşamı Kültür Merkezi’nde düzenlediği konser, musiki olgusunun üst düzeyde yaşandığı bir geceye imza attı.

24 Mayıs Pazar akşamı 19. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali kapsamında düzenlenen Göksel Baktagir ve Nedim Nalbantoğlu’nun konserinin ardından, geçtiğimiz Pazartesi gecesi verilen konserle, festivalin ikinci etkinliği gerçekleşmiş oldu.

Avni Anıl bestelerinden oluşan gecenin en özel konukları ise, derneğin ricasını kırmayarak orkestraya katılmayı kabul eden Nedim Nalbantoğlu ve Göksel Baktagir’di.

Saat 09:00’da başlayan ve sunuculuğunu Kayhan Kuralay’ın yaptığı konserin orkestra şefi ise Irfan Korkmaz’dı. 1. bölümde; Savaş Erdem, Elvent Yavuzer, Feridun Argıtlı, Maksut Temir, Ali Sert, Zeki Coşkun, Ertan Gürdal, Mehmet Balta, Aygül Çıngar, Seval Koba, Nalan Çokşen, Asuman Trak, Serpil Yavuzer, Ruhsan Kaya, Leyla Saygın, Sunten Aksoy ve Nebahat Şener’den oluşan koro ekibi; “Safalar Getirdiniz, Biraz Kül Biraz Duman, Gelin Alayı, Çal Gitar, Mihrabım Diyerek, Bir Kere Bakanlar Unutur Derdi Günahı” adlı eserleri seslendirirken; solo eserlerde de Ertan Gürdal “Sen Kimseyi Sevemezsin”, Nalan Çokşen “Inan ki Kimse Bana Senin”, Asuman Trak “Gözlerin Bir Aşk Bilmecesi”, ve Ruhsan Kaya “Pişman Olur da Bir Gün”ü seslendirdiler.

Irfan Korkmaz’ın yönettiği saz ekibinde de gecenin en ünlü ve özel konukları Nedim Nalbantoğlu ve Göksel Baktagir başta olmak üzere; Yusuf Şişik, Mehmet Genç, Osman Taşkın, Hakan Konyar, Hasan Meriç, Süreyye Meriç, Ahmet Arslan ve Ömer Darcanlı vardı.

Katılımcıların oldukça keyifli saatler yaşadığı konsere 1 saatlik icranın ardından ara verildi.

Ikinci bölüm ilk olarak Baktagir ve Nalbantoğlu’nun düet eserleri ile başladı.

Kelimenin tam anlamıyla döktüren ikili, bir önceki konserden tadı damaklarda kalan armonileri tekrar dinleyicilere sunmuş oldu.

Konserin devamında koro ekibi; “Dil Şad Olacak Diye, Kader Kime Şikayet Edeyim, Bir Ateşim Yanarım, Dağlar Dağlar, Erkilet Güzeli ve Yar Saçların Lüle Lüle” adlı eserleri seslendirirken solo performansta da Ayşegül Çıngar “Ayrılık Ateşten Bir Ok”, Zeki Coşkun “Sevmiyorum Seni Artık”, Seval Koba “Rüya Gibi Uçan Yıllar” ve Ali Sert “Sen Hep Beni Mazideki Halimle Tanırsın” adlı eserleri seslendirdi.

Konserin sonunda Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tarafından Kırklareli Sanatseverler Derneği Başkanı Hakan Konyar’a ve orkestra şefi Irfan Korkmaz’a birer buket çiçek ve birer plaket hediye edildi. Daha sonra Hakan Konyar tarafından da Nedim Nalbantoğlu, Göksel Baktagir ve orkestra şefi Irfan Korkmaz’a birer buket çiçek sunuldu.

Konser bu törenin ardından ayakta alkışlanan sanatçıların potborisiyle saat 23:30 sıraları son buldu.