"Kırklareli senin, karar senin"

29 Mart'ta yapılacak olan Yerel Seçimlere 'Kırklareli senin, karar senin' sloganı ile katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli Belediye Başkan Adayı Reha Oras seçimlerde siyasi boyutu aşarak doğru adayı seçmenin çok önemli olduğunu vurguladı.

29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan seçimlere 2 haftadan daha kısa bir süre kala tüm siyasi partilerin Belediye Başkan Adayları seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yapılacak olan seçimlere Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak katılacak olan Reha Oras yaptığı gezilerinde, seçimlerde siyasi boyutu aşarak doğru adayı seçmenin çok önemli olduğunu vurguluyor.
“Kırklareli senin, karar senin” sloganı ile çalışmalarını sürdüren Oras, hedeflerini ve seçildiği takdirde uygulayacağı belediyecilik stratejileri konusunda yaptığı gezilerinde şunları kaydediyor:
 “Her birimiz geniş bulvarları, geniş cadde ve yolları, yeşil alanları, oyun bahçeleri, spor alanları olan; imarlı, planlı, modern bir şehirde yaşamak isteriz. Belediye hizmetlerinin yeterli, kaliteli ve ucuza yapılmasını arzu ederiz. Herkesin işi, aşı, ekonomik durumunun iyi olmasını, çoluk çocuğuyla geleceğe güvenle bakmasını isteriz. Bu amaca ulaşmak; bilgili, tecrübeli, deneyimli, donanımlı yöneticilerin, gerekli bilimsel sistemi kurarak, az kaynakla; kaliteli, verimli çalışmalar ve işler yapması ile mümkün olacaktır.
* “Geleceğe dönük ‘Revize İmar Planları’ yapacağız”
Çarpık yapılaşmaların engellenmesi, plan hatalarının düzeltilmesi amacıyla, geleceğe dönük ‘Revize İmar Planları’ yapılacaktır. Kırklareli’yi, imarı, yeşil alanları, park ve bahçeleri, otopark alanları, yol, cadde ve bulvar düzenlemeleri ile modern ve çağdaş bir kent haline getirmek; belediye hizmetlerini kaliteli, ucuz ve eksiksiz yapmak; çalışmalarda ilkeli, dürüst ve şeffaf olmak; Kırklareli’nin ekonomik seviyesini yükseltmek amacı  ile ilgili kuruluşlarla işbirliği yapmak; bölgemizde sanayi kuruluşlarının artırılması, özendirilmesi için çalışmalarda bulunmak; sınır şehir olmamızdan dolayı, sınır ticaretinin geliştirilmesini sağlamak; Üniversite yatırımlarının hızlandırılması ve artırılması için gerekenleri yapmak; projeler hazırlayarak Devlet ve Avrupa Birliğinden kaynak sağlamak olacaktır. Üniversiteler ve şehir plancıları yardımı ile şehirde, villa ve katlı bina alanları belirlenerek imara açılacaktır. Proje hizmetlerinde kenar mahallelerde düşük fiyatlar uygulanması sağlanacak, gerekirse proje bedellerinin bir kısmı veya tamamı Belediyece karşılanacaktır. ‘Şehir İmar Planı’nda şehir ticaret alanları ile konut alanları ayrılacak ve bütün imar alanları, kapalı açık otoparklarla beslenecektir.
* “Şehrin imar planı ile ilgili önerileri dikkate alacağız”
Her mahallede meydan düzenlemeleri yapılacaktır. Şehrin giriş ve çıkışlarındaki kötü görüntüler giderilecek, Edirne yolunda Karahıdır çıkışına kadar; Kofçaz yolunda sanayi çıkışına kadar ‘Bulvar’ çalışması yapılacaktır. 18. Madde uygulaması tamamlanmış yerlerdeki ruhsatsız binaların, ruhsatlı hale getirilmesi için gerekli çalışmalara start verilecektir. Halkın şehir imarı ile ilgili önerileri dikkate alınacaktır
* “Şeffaf Belediyecilik yapacağız”
Şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile yola koyulacaklarını söyleyen Oras ayrıca; ”Belediye Meclis Toplantıları, Encümen Toplantıları, kamera ile kayda alınacak; parti gruplarına ve meclis üyelerine birer CD halinde verilecektir. Belediyenin bütün ihaleleri, alacakları, borçları internet ortamına aktarılacak ve halka açık olacaktır. Şehrin imar durumu internet ortamına aktarılacak, halkın şehir imarı ile ilgili önerileri dikkate alınacaktır. Belediye hizmetleri; su parası, emlak bedelleri ve bunun gibi diğer hizmetlerin internet ortamından yapılması sağlanacaktır.
* “Belediyede Norm Kadro çalışmaları yapacağız”
Personelle ilgili iş-zaman-etüd çalışmaları ile görev tarif ve talimatları hazırlanarak ‘Norm Kadro’ çalışmaları yapılacaktır. Personel, takip ve kontrol altına alınarak, en yüksek verimde çalışmaları sağlanacaktır. İş makinelerinin, araç ve ekipmanın çalışma saatleri veya km. saatleri ve yakıt, enerji tüketimleri kontrol altında tutularak, maksimum verimlilik sağlanacaktır. Ekonomik ömrünü tamamlayan makine ve araçlar yenilecektir.
* “Şehir temizliği bir plan dahilinde yapılacaktır”
Parke, beton, asfalt yollar belli bir plan dahilinde kaliteli olarak yapılacaktır. Parke taş, beton, asfalt malzeme kaliteleri kontrol edilecek, yollar, tekniğine uygun alt yapı hazırlandıktan sonra kaplamalar yapılacaktır. Çamur üzerine seçim asfaltı yapılmayacaktır. Maalesef şu anda yolların ekonomik ömrü 30 yıl olması gerekirken, bizde 3-5 yıl olmaktadır. Şehrin temizliği bir plan dahilinde, en iyi şekilde, ucuz maliyetle yapılmalıdır. Bu bakımdan çöp toplama maliyetleri takip edilerek, maliyetin düşürülmesi için çalışmalar yapılacaktır.
* “Yap-İşlet-Devret Projelerinden sağlanacak kaynaklar ile oluşturulacak”
Armağan Barajı’ndan suyun kendi cazibesi ile gelmesi sağlanacak, az maliyetli ve kaliteli su elde edilecektir Barajda su pompa motorlarının tükettiği elektrik bedelleri yıllık 1 milyon TL olup, su maliyetini yükseltmektedir. Barajda suyun azaldığı dönemlerde manganlı su kaliteyi bozmakta ve ciddi tehlike oluşturmaktadır. Suyun ‘Armağan Barajı’ndan kendi cazibesi ile getirilmesi, su maliyetini azaltacak ve kaliteli su elde edilmiş olacaktır. Belediyenin bütün birimleri gözden geçirilerek, aksayan yerler düzeltilecek, bilimsel bir şekilde yapılandırılarak yeniden bir sistem oluşturulacaktır. Doğalgaz, TREDAŞ, TELEKOM gibi kuruluşlarla koordinasyon yapılarak, çalışmaların paralel olması sağlanacak yol ve caddelerde yapılan hasarlar minimuma indirilecektir. İnşaatlarda, yol vs. yerlerde kalitenin takip ve kontrolünün sağlanması için laboratuar kurulacaktır. Belediyenin mevcut gelirleri; Avrupa Birliği Fonları, Projeler hazırlanarak İller Bankasından sağlanacak krediler, Yap-İşlet-Devret Projelerinden sağlanacak kaynaklar ile oluşturulacaktır.” (s)