Kırklareli SGK Müdürlüğü'nden personeline ikinci iftar yemeği

Kırklareli SGK Müdürlüğü'nden personeline ikinci iftar yemeği

Mübarek ramazan ayının başlaması ile birlikte resmi kurum, kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri iftar yemekleri vermeye başladı. Kırklareli Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü de 1 Eylül Salı akşamı Kırklareli SGK’da görevli personeline bir iftar yemeği düzenledi. Kurum önceki akşam da bir iftar yemeği gerçekleştirmişti.

Kırklareli SGK Yemekhanesi’nde düzenlenen iftar yemeğine; Kırklareli SGK Il Müdürü Mehmet Bayram ve kurum personeli aileleri ile birlikte katıldı. Iftar saatinin yaklaşması ile birlikte yemekhanenin girişinde ki muftak kısmından yemeklerini self servis ile alan misafirler kendilerine ayrılan masalara geçtiler. Verilen iftar yemeğinin menüsünde başlangıç olarak mercimek çorbası, ara yemek olarak pirinç pilavı, ana yemek olarak kızarmış tavuk ve börek, tatlı olarak da kadayıf tatlısı mevcuttu.

Saatlerin 19.55’i göstermesi ile birlikte okunan ezanın ardından misafirler oruçlarını masalardaki hurma ve pastırmayı yiyerek açtılar. Allah rızası için tutulan oruçların açılmasının ardından tasavvuf müziği eşliğinde misafirler beraberce yemeklerini yediler.

Yenilen yemeklerin ardından yemek duası yapıldı. Yapılan yemek duasının sonrasında Kırklareli SGK Il Müdürü Mehmet Bayram yemekhanede bulunan misafirlere bir konuşma gerçekleştirdi. Bayram, konuşmasında şunları söyledi;

“Içinde bulunduğumuz ramazan ayı münasebeti ile hep beraberce bu iftar yemeğinde bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Ramazan ayı dışında da hepimiz birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Allah hepimizin ağızının tadını bozmasın. Herkesin ramazan ayı mübarek olsun. Sevdikleriniz ile daha nice ramazanlar geçirmenizi temenni ediyorum. Bu iftar yemeğine katıldığınız için de hepinize teşekkür ediyorum.”

Yenilen yemeklerin ardından iftar yemeğine katılan misafirlere çay ve meyve ikramında bulunuldu.