Kırklareli Siyaset Tarihinde bir ilk yaşandı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus, Kırklareli Siyaset Tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Siyasi Partilerin il Başkanları'nı bir araya getirmek üzere bir kahvaltı düzenledi. Kahvaltıya katılanlar Kırklareli'ne hizmet noktasında buluştular.

Savaş Eskici
Kırklareli Siyaset tarihinde bir ilki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus gerçekleştirdi. İl Başkanlığı görevine seçildiği günden itibaren partilerinin önce vatandaşa hizmet prensibi doğrultusunda çalışmalarına yön veren Ulus bu kapsamda Kırklareli’nde bulunan siyasi partilerin İl Başkanları’nı kahvaltıda buluşturmak üzere bir program hazırladı.
05 Temmuz 2009 Pazar günü saat 10.00’da 288 Cafe&Restaurant’ta gerçekleştirilen kahvaltıya; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus, İl Başkan Yardımcısı Erhan Buzol, İl Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Taşkan, Merkez İlçe Başkanı Hamit Orakçı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanı İhsan Kazan, İl Sekreteri  Kadri Buzdağ, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Başkanı Altan Orakçı, Demokratik Sol Parti (DSP) Kırklareli İl Başkanı Yaşar Mert, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Özger ve Demokrat Parti (DP) Kırklareli İl Başkan Yardımcısı Sedat Kuranlı katıldı.
Samimi ve sıcak bir ortamda geçen buluşmaya katılan siyasi partilerin il temsilcileri Kırklareli’ne hizmet konusunda ortak paydada buluştular. Kırklareli’ne daha iyi hizmet verebilmek için yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere bir toplantı düzenlenmesine karar verdiler.
* “Bu türden toplantılarımız devam edecek”
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanı Yurdaer Ulus Kırklareli’nin gelişmeye aday bir il olduğunu belirterek bunu sağlamak içinde her kesim temsilcilerinin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini ifade ederek; “06 Haziran 2009 tarihinde partimizin yapılan Oğlan Genel Kurulu’nda delegelerimizin teveccühü ile AK Parti İl Başkanlığı görevine seçildim. Göreve gelmemin ardından hayırlısı olsun diyen İl Başkanlarımız oldu. Bizde kendilerine bu hayırlısı olsun temennilerine karşılık olsun diye böyle bir kahvaltıyı düzenlemek istedik. Bundan sonra ilçe ve il kongreleri yapılacak. Bu kongrelerinde tüm Kırklareli’ne hayırlı ve bereketli olmazsını diliyorum.
Bu konuyla ilgili olarak hizmet edecek iyi arkadaşları bulmak gerekiyor. Bu şekildeki arkadaşlarla yola çıkmak hangi parti olursa olsun en güzel hizmetlerin verilmesi için iyi olacaktır. Gelişmeye aday olan ilimizde birçok meselemiz bulunuyor. Bu meselelerin el birliği ile değerlendirilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Belki de Kırklareli’nde uzun zamandır yapılmayan siyasi partilerin İl Başkanları’nın bir araya getirildiği bir toplantıya vesile olmanın da mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah bu tür toplantıları hep birlikte devam ettiririz.
Problemleri ile birlikte gelişmeye aday olan ilimizin meselelerine hizmet manasında hepimizin baktığını biliyoruz. El birliği ile yapacağımız hizmetlerle de güzelliklerin geleceğini düşünüyoruz. Eğer biz birliktelikle hareket edersek her şeyin en güzel şekilde halkımıza sunulacağını düşünüyoruz.
Bundan sonraki faaliyetlerimizde diğer illerdeki İl Başkanlarımızı da bir yerde toplamayı onlarla da fikir alışverişinde bulunmayı düşünüyoruz. Akebindeki toplantıda da eski siyasi parti başkanlarını toplamayı düşünüyoruz. Onların tecrübelerinden de istifade etmek istiyoruz. Bu hedeflerle Kırklareli’nde siyasetin düzgün, dürüst, sağlam yapıldığını hem de yeni gelecek arkadaşların da bu konulara ilgi uyandırması açısından bu tür birlikteliklerin faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.
* “Darısı diğer partilerin başına”
Bu türden toplantıların Kırklareli’nin huzur ve refahı için çok önemli olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanı İhsan Kazan diğer partilerinde böyle toplantılar düzenlemesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti:
“Sayın başkanımızın bu nazik davetini geri çeviremezdik. Başkanımızın kaydettiği konulara katılmamak mümkün değil. Hepimizin hedefi Kırklareli’nin iyi olmasına, modern olmasına, mamur olmasına yönelik faaliyetlerde bulunmaktır. Burada bulunan bütün parti il başkanlarının ortak düşüncesinin de bu yönde olduğunu düşünüyorum. Bilindiği üzere bizlerde bir seçim dönemi geçirdik. Muhakkak ki bu bir yarıştı. Bu süreçte birbirimizi kırmış veya üzmüşüzdür. O orada kalmalıdır. Buda Kırklareli’nin refahı ve huzuru için gereklidir. Yeni görevinizde başarılar dilerken, böyle bir ortamı bizlere meydana getirdiğiniz içinde sizlere teşekkür ediyorum. Darısı diğer partilerin başına olsun.”
* “Bu toplantıların devamı, Kırklareli için yararlı olacaktır”
Toplantıya katılmaktan son derece memnun olduğunu belirten Demokratik Sol Parti (DSP) Kırklareli İl Başkanı Yaşar Mert bu türden toplantıların devam etmesinin ilimiz açısından çok önemli olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Şimdiye kadar Kırklareli’nde tüm siyasi parti İl Başkanları bir araya gelmemişti. Böyle bir toplantıyı düzenlemiş olmasından dolayı İl Başkanımızı tebrik etmek istiyorum. Kendisi çok güzel bir hareket başlattı. Bu hareketin bundan sonrada devam edeceğini umut ediyorum. Bunların devam etmesi durumunda ilimiz için çok güzel şeylerin olacağını da tahmin ediyorum. Kırklareli hepimizindir. Tüm siyasi parti İl Başkanları, Yöneticileri bir araya gelir, elbirliği, işbirliği yaparsa Kırklareli’nin sorunlarının üstesinden gelinecektir. Bundan sonrada sık sık görüş alışverişinde bulunuruz.”
* “Başımızı dik yürümek için bu memlekete hizmet vermek gerekiyor”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Başkanı Altan Orakçı, Başkan Yurdaer Ulus tarafından böyle bir toplantının düzenlenmesinin memnuniyet vericiği olduğunu, burada yaşayanların başlarını dik bir şekilde gezebilmeleri için bu memlekete mutlaka hizmet vermesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti:
“Kırklareli’ndeki siyasi partilerin İl Başkanları’nın, İlçe Başkanları’nın, siyasete yön verenlerin bir araya gelmesinde geç kalmış bir toplantı olarak düşünüyorum. Tabii ki her şeyin bir ilki var bu ilkinde sizler tarafından gerçekleştirilmesinden memnunluk duydum. Önemli olan Kırklareli’mizdir. Kültür olarak Türkiye’nin en zengin ve en kaliteli insanlarının bulunduğu yer Kırklareli’dir. Fakat bunun yanı sıra ne hikmetse en geri kalmış illerimizden birisidir. Bilindiği üzere işsizlik korkunç derece kendini göstermiş vaziyettedir. Çünkü yetişmiş gençlerimiz, kaliteli gençlerimiz, beyin gücümüz var bunları değerlendirecek bir yatırımcı sanayimiz yok. Bunları particilik gözetmeden bir araya gelirsek daha çabuk ve daha kolay çözeceğimizi düşünüyorum. İnşallah bu birlikteliklerimizi devam ettiririz. İlimizin noksanlarını birlikte tespit ederek, birlikte çözeriz. Çünkü ben burada doğdum, burada yaşıyorum ve burada yaşamımı devam ettireceğim. Yarın öbürgün siyaseti bıraksak, başka işlerle uğraşsak başımız dik bir şekilde yürüyebilmek istiyorsak bu memlekete bir şeyler vermek zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Bunları da birlikte toplanıp çözmeye gayret edersek daha hızlı olacağına inanıyorum.”  
* “Demokrasinin kalitesinin yükselmesi ile problemler daha kolay çözülecektir”
Siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu belirten Demokrat Parti (DP) Kırklareli İl Başkan Yardımcısı Sedat Kuranlı problemlerin çözülmesinin demokrasinin kalitesinin yükselmesi ile olacağını belirterek şunları kaydetti:
“Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. İnsanların bir araya gelmeleri için aynı fikirde olmaları gerekmez. Tarihimize baktığımızda istişare yeni tabiri ile diyalog toplumların fertlerin problemlerini çözmekte en önde gelen bir konudur. Ülkemizde demokrasi bütün çarkları ile işler hale geldiği vakit bizler arasındaki değişik fikirlerde olsa, birbirimizi ötekileştirmeden herkesin fikrine saygı gösterilecek ve problemlerimizin demokrasinin kalitesinin yükselmesi ile çözüleceğine inanıyorum. Parti olarak da düşüncemiz budur. Demokrasinin ülkemizde oturması için yıllardır mücadelesini verdiğimiz bir partinin mensubu olarak bunu söylüyorum.
Böyle bir davette bizlere de bulunduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Buraya katılan arkadaşlarımızın yanında gelmeyenlerinde burada olmasını arzu ederdim. Kırklareli için hayırlı işlerin olması için hep birlikte fikri manada diyalog içerisinde olunmasını olumlu buluyorum. Bu toplantıların kahvaltıdan ziyade fikri manada ilimizin problemlerinin, sıkıntılarının ne olduğunu ve bunun reçetelerinin nasıl olabileceğini bütün partilerin yönetici arkadaşlarımızdan bunları alıp en güzel bir şekilde problemleri çözme noktasında fikir alışverişinin olduğu toplantılar şeklinde de devam etmesini diliyorum.”
* “Ortak paydamız Kırklareli’ne hizmettir”
İktidarın hangi parti olursa olsun ortak paydanın Kırklareli’ne hizmet olduğunu belirten Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkan Yardımcısı Erhan Buzol bunun içinde tüm siyasi partilerle fikir alışverişinde bulunmak istediklerini belirterek şunları kaydetti:
“Yıllardır siyaset yapılıyor. Herkes bir taraftan çektiği için ortak kararlar verilemediği için bir çok hizmetlerden faydalanma konusunda eksik kalıyoruz. Bunları ortak akıl yapmak anlamında düşünüyoruz. Öncelikle böyle bir birlikteliği oluşturmak istedik. Bunu oluşturduktan sonra fikir alışverişinde bulunacağımız toplantılarda yapmayı düşünüyoruz. Bizim eksik kaldığımız, sizlerin daha objektif görebildiğiniz şeyleri paylaşmak istiyoruz. İktidar kim olursa olsun hizmet noktasında ortak paydamız Kırklareli’ne hizmettir. Buraya ne kazandırırız asıl maksadımız budur. Bundan dolayı da bizsim göremediğimiz sizlerin bizlere fayda sağlayacağınız noktalarda bu fikir alışverişini yaparak paylaşımı sağlamaktır.” (s)