Kırklareli soğuk havaya teslim oldu

Kırklareli soğuk havaya teslim oldu

Kırklareli, Cumartesi günü başlayan kar yağışı ve elektrik kesintisi ile 2 saatliğine de olsa adeta taş devrine geri dönüş yaptı. Yaşanan elektrik kesintisinin tüm Trakya'da etkili olduğu öğrenilirken kar yağışı nedeniylede bazı yolların ulaşıma kapandığı öğrenildi.

3 il elektriksiz kaldı

Enerji nakil hatlarındaki arıza nedeniyle Trakya bölgesinde Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ yaklaşık 2 saat elektriksiz kaldı.

TREDAŞ (Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.) Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, Trakya'da kendilerinden kaynaklı herhangi bir arızanın söz konusu olmadığını TEAŞ'ın ulusal elektrik dağıtım sisteminden kaynaklanan arıza nedeniyle 3 ilde birden sabah saat 08.00'den itibaren elektrik verilemediğini söyledi.

Sabah 08.00'da başlayan elektrik kesintisine hatlardaki arızanın giderilmesi ile saat 10.00'da son verilirken 2 saatlik kesinti nedeniyle elektriğe bağlı çalışan iş yerleri çalışamaz duruma geldi. Kombi kullanan vatandaşlar ile merkezi ısıtma sistemli binaların kazanları soğuğa mahkûm oldu.

Soğuk hava nedeniyle Çarşamba günü büyük ölçüde kurulamayan pazar, Cumartesi günü de kurulamadı. Aşırı soğuk ve rüzgârlı hava zaman zaman yağan karla birleşince pazarcı esnafı yine tezgâh açamadı.

Bu arada etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Edirne Hamzabeyli ile Uzunköprü yolları yoğun tipi ve kar nedeniyle zaman zaman kapandı. Tekirdağ'dan Malkara, Şarköy, Muratlı, Hayrabolu yolları da kar nedeniyle kapandı. Kapalı olan Kırklareli Vize, Pınarhisar, yollarını açma çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

"Mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmayın"

Kırklareli Meteoroloji Il Müdürü Naci Gürbüz'de, hava sıcaklığının -15 dereceye kadar düşeceğini belirtti. Vatandaşları mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamaları konusunda da uyaran Gürbüz, kuvvetli rüzgarlar ile birlikte kar yağışı beklendiğini söyledi. 

Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte don olayı yaşanabileceğini belirten Gürbüz, "Vatandaşlarımız gerek araçlarıyla, gerekse yaya olarak hafta sonu mecbur kalmadıkça, dışarıya çıkmasınlar. Vatandaşlar, araçlarına antifriz koymalı, evlerindeki su sayaçlarını don olayına karşı sarmalılar. Bölgede rüzgarın etkisinden soba zehirlenmeleri, trafik kazaları, çatı uçmaları ve su kesilmeleri olabilir" dedi. Gürbüz, rüzgarın saatteki  hızının zaman zaman 55 kilometreye kadar ulaştığını kaydetti. Pazartesi (bugün) havanın güneşli ancak hava sıcaklığının en yüksek -10, en düşük  -17 derece olması, Salı günü yeniden kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığının en yüksek 0, en düşük -16 derece olması bekleniyor. Çarşamba ve Perşembe günü havanın yeniden açması Cuma günü ise karla karışık yağmur bekleniyor.