Kırklareli Sol'u kucaklaştı

29 Mart'ta yapılacak olan Yerel Seçimlerde Kırklareli Belediye Meclis Üyesi Adayı olan SHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Cebeci'nin yerine Yönetim Kurulu tarafından Müjdat Erbil getirildi. Yapılan tanıtım toplantısının ardından SHP'li gençler DSP Seçim Bürosu'na giderek buradan hep birlikte Aday Tanıtımına çıktılar.

Kırklareli’nde ilk defa Sol’da birliği gerçekleştiren DSP, SHP ve İP’nin Kırklareli Belediye Başkanlığı için ortak aday gösterdiği Namık Kemal Oskay’ın Belediye Meclisi Üyesi Adayı Listesinde yer alan SHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Cebeci görevinden ayrıldı. Aday olması dolayısıyla görevinden ayrılan Cebeci’nin yerine Yönetim Kurulu tarafından Müjdat Erbil
* “SHP’nin yeni Merkez İlçe Başkanı Müjdat Erbil”
SHP Merkez İlçe Başkanı olarak seçildi. Konuyla ilgili olarak 10 Mart 2009 Salı günü saat 20.30’da Parti Binası’nda bir toplantı düzenlendi.
Düzenlenen toplantıda konuşma yapan SHP İl Sekreteri Mustafa Çokay şunları kaydetti:
“29 Mart’taki Yerel Seçimler öncesinde Kırklareli’nde Sol’da birliği ilk defa Demokratik Sol Parti (DSP), Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) ve İşçi Partisi (İP) DSP çatısı altında Namık Kemal Oskay’ı Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak göstererek gerçekleştirdik. Bu ortaklık sonucunda SHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Cebeci’de Kırklareli Belediye Meclis Üyeliği için Aday olarak görevinden ayrıldı. SHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantı neticesinde SHP Merkez İlçe Başkanlığı’na Müjdat Erbil’in getirilmesine karar verildi. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.” 
* “DSP çatısı altında oluşturulan Sol’da Güçbirliği’ne oy istiyoruz”
SHP Merkez İlçe Başkanlığı görevine getirilen Müjdat Erbil, bu görevin kendisine verilmesinden dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Yapmış olduğu hizmetlerden dolayı benden önceki başkanım İbrahim Cebeci’ye ve bana bu görevi layık gören merkez ilçe yöneticisi arkadaşlarıma teşekkür ederim. Almış olduğum bu görevin bilincindeyim. Bu bilinçle SHP bayrağını daha yükseklere taşımak için bütün gayretimle çalışacağım. Göreve geldikten sonra partimize yüksek oranda genç katılımı sağlanmıştır. Bu katılımları da değerlendirerek SHP Gençlik Kollarında da yeni bir yapılanmaya gidilmiştir. Bu kapsamda Gençlik Kolları Başkanlığı’na Gökhan Savaş, Başkan Yardımcılıkları’na da Bahattin Uzunoğlu ve Tacettin Kervan getirilmiştir.
Partimize yeni katılan ve başarılı çalışmalarıyla partimizin neferi olacak tüm Gençlik Kolları arkadaşlarımızın hepsiyle gurur duyuyorum. Yoğun bir çalışmayla sizlerin ve hepimizin gayretiyle SHP bayrağı Kırklareli'nde hakettiği yeri alacaktır. Buna tüm kalbimle inanıyorum. Yeni gelen arkadaşlarımıza partimize hoş geldin diyor tüm gençlerimize başarılar diliyorum.
Atatürk ilke ve inkılâplarını ilke edinen ve bu amaçla toplanan değerli arkadaşlarım. Hepimiz zor bir süreçten geçerken, ülkemiz talan edilirken ve daha önemlisi ülkenin rejimi hedef alınmışken, bizlere düşen sorumluluk nice zorluklarla kurulan bu cumhuriyetimizi kirli emel ve düşüncelerden arındırmak adına örgüt yapımızı korumak ve daha da güçlü yapmaktır. Partimiz genel merkezimizin kararı ile seçimlere girmemektedir. Fakat il örgütlerini serbest bırakmıştır. Bunun üzerine il örgütlerimiz bazı illerde CHP ile birliktelik yapmasına rağmen Trakya illerinde özellikle de şehrimizde bu birliktelik tüm çabalarımıza rağmen sağlanamamıştır. Bizlerde Kırklareli merkez ilçe örgütü olarak il örgütümüzle beraber almış olduğumuz karar doğrultusunda SHP-DSP ve İşçi Partisiyle birlikte Solda ilk defa gerçek bir birliktelik sağladık. 29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde tüm Kırklarelili hemşerilerimizin bu birlikteliği dikkatle değerlendirmesini istiyor ve doğru dürüst ilkeli şeffaf bir belediyecilik anlayışının hakim kılınması için DSP çatısı altında oluşturulan Sol'da Güç Birligi'ne oy istiyoruz. Biz bölmek için değil belediye seçimlerini dolayısı ile belediyeyi almak için yola çıktık. Bu yolda bizlere yardımcı olan herkese ve oylarıyla desteğini verecek tüm hemşerilerimize teşekkür ederim.”
* “SHP’liler ve DSP’liler kucaklaştı”
Kırklareli’nde ilk defa Sol’da güçbirliğini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten SHP Merkez İlçe Başkanı Müjdat Erbil ve beraberindekiler daha sonra parti binasından ellerinde SHP Bayrakları ile birlikte DSP Seçim Bürosu’na gitmek üzere yola çıktılar. SHP’liler, DSP Seçim Bürosu önünde DSP İl Başkanı Yaşar Mert, SHP İl Başkanı Şevket Başgelen, İşçi Partisi İl Başkanı Halil Göçen, DSP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Namık Kemal Oskay ve partililer tarafından sıcak bir şekilde karşılandı.
* “Sizlerle gücümüze güç kattık”
SHP’lileri aralarında görmekten çok mutlu olduğunu belirten DSP İl Başkanı Yaşar Mert; “Sosyaldemakrat Halk Partili kardeşlerimiz 29 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimler öncesinde bizlere çok önemli destek verdi. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sizin gücünüzle birlikte kendi gücümüze daha da bir güç kattık. Hep birlikte bu güçbirliğimizi seçime götürüp, yapılacak olan seçimlerden başarılı sonuçlarla ayrılacağımıza inanıyorum.”
* “Sizlerle irlikte olmaktan mutluluk duyuyorum”
SHP’lileri yanlarında görmekten son derece mutlu olduğunu belirten DSP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Namık Kemal Oskay şunları kaydetti:
“29 Mart seçimlerinde, DSP, SHP ve İşçi Partisi’nin birlikteliği ortadadır. Bu birlikteliğin seçim öncesi veya seçilmede sınırlı değildir. Gelecek günlerde yine hep birlikte olacağız. Yine hedefimize hep beraber varacağız. Sizlerle birlikte olmaktan, bizlerle birlikte olmaktan, hepimizle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.”
Daha sonra 3 partinin İl Başkanları ve DSP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Namık Kemal Oskay başta olmak üzere tüm partililer hep birlikte Demirtaş ve Yayla Mahallesi’ndeki kahvehaneleri gezerek tanıtımda bulundular. (s)