Kırklareli Tabip Odası Acil Sağlık çalışanlarına karanfil dağıttı

Kırklareli Tabip Odası Kırklareli Devlet Hastanesi Acil Sağlık çalışanlarına karanfil dağıttı.

Tabip Odası Başkanı Mehmet Tokatlı ‘ Sağlıkta "Dönüşüm" programının uygulanmakta ısrar edildiği belirterek  herkese ücretsiz sağlık güvencesi için “No Minute” dediklerini söyledi.
Tokatlı, Acil eylemimizin hastalarımız değil bütün itirazlarımıza rağmen uygulanmaya devam eden, kar amaçlı, tüketime dayalı, gittikçe bilimsellikten uzaklaşan politikalar olduğunu ifade etti.
Türkiye, sağlık ve hekimlik ortamını bugün gündemde olan olumsuzlukların ötesinde yeni ve ne yazık ki olumsuz gelişmelere gebe olduğunu belirten Tokatlı şunları kaydetti ;
’Ekonomik kriz derinleşiyor.İşten çıkarmalar çığ yayılıyor.İşten çıkarılan yüz binlerce insan sosyal güvencesini de kaybediyor.Hükümet ve Sağlık Bakanlığı,sağlık çalışanları ve vatandaş üzerine yıkıcı etkileri bir bir ortaya çıkmasına rağmen bu özelleştirme vizyonu çerçevesinde Sağlıkta dönüşüm programını uygulamakta ısrar ediliyor” dedi.
Daha sonra Tokatlı ve Tabip odası genel sekreteri Füsun Coşkuntürk, SES yönetim kurulu üyesi Yavuz Açar Acil sağlık çalışanlarına karanfil dağıttı.
İş bırakma eylemi ise yapılmadı.(ay)