Kırklareli Temmuz ayında ‘Mobese'leniyor

Kırklareli Temmuz ayında ‘Mobese'leniyor

Geçtiğimiz aylarda Kırklareli Emniyet Müdürlüğü tarafından, çalışmalarının yapılacağı açıklanan Mobese kamera siteminin kurulum hazırlıklarına başlandı.

Son hızla devam eden çalışmalar kapsamında, şehrin muhtelif yerlerine ilk olarak, kameraların monte edileceği direkler dikiliyor. Vilayet Meydanı, Fevzi Çakmak Bulvarı, Cumhriyet Meydanı gibi işlek yerlerin yanısıra; Festival Alanı gibi vatandaşların yoğunlukla tercih ettiği yerler, bunun yanısıra şehrin giriş ve çıkış noktaları ve birçok cadde ve sokakta yer alacak Mobese’ler ile Kırklareli’deki can ve mal güvenliği en üst düzeye çıkarılacak.

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un direktifleriyle başlayan Mobese projesi için, yine Vali Coş’un talimatıyla Il Genel Meclisi ve Belediye Meclisi’nden ödenek sağlanmıştı. Ihalesi yapıldıktan sonra altyapı çalışmalarına başlanan Mobese’de artık sona doğru yaklaşıldı. Direklerin dikilmesinin sonrasında montaj çalışmaları başlayacak olan proje için, Emniyet Müdürlüğü’nde belirlenen bir yerde de eş zamanlı olarak yönetim merkezinin teknik çalışmaları sürdürülecek. Kurulum çalışmaları bittikten sonra kullanıma hazır olacak kameraların, Temmuz ayında faaliyete geçeceğini belirten Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, ilerleyen zamanlarda şehirdeki Mobese kamera sayısında artış olacağını da söyledi. Bu sistem sayesinde Kırklareli’deki huzur ve güvenin daha da yoğunlaşacağına dikkat çeken Canbazoğlu, herhangi olumsuz bir durumda tespit ve müdahale süresinin de minimuma ineceğinin altını çizdi.

Vatandaşlar da kurulacak olan Mobese sisteminden memnun olduklarını ifade ederek, Mehmet Behzat Canbazoğlu önderliğinde başarılı çalışmalara imza atan Kırklareli Emniyet Teşkilatı’nın, bu sistemle daha donanımlı bir kapasiteye sahip olacağını, bunun da teşkilata olumlu katkılar sağlayacağını belirtti.