Kırklareli TMO, 94 bin ton buğday alımı yaptı

Kırklareli TMO, 94 bin ton buğday alımı yaptı

Kırklareli Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) buğday alımlarını sürdürüyor. Konu ile ilgili olarak edindiğimiz bilgilere göre, TMO Kırklareli Şubesi şu ana kadar toplam (emanet alım dahil) 94.172 ton buğday alımı yaptı. Alımlarına sorunsuz olarak devam eden Toprak Mahsulleri Ofisi, çiftçinin “kara gün dostu” olmaya devam ediyor.

Buna göre Kırklareli TMO şu ana kadar, Kırklareli Merkez’den; 19.923, Kofçaz’dan; 7.217,  Pınarhisar’dan; 9.166, Babaeski’den; 11.100, Saray’dan; 15.332, Lüleburgaz’dan; 22.243 ve Ahmetbey’den; 9.091 ton buğday alımı gerçekleştirdi.             

Istatistiklere baktığımız zaman en çok alımın Lüleburgaz ilçemiz ve bu ilçeye bağlı köylerden olduğunu görüyoruz.

Geçtiğimiz haftalarda ilimiz ve çevresinde etkili olan şiddetli yağmur buğday üreticilerinin belini bükmüştü. Ancak buğdayın kalitesinde hissedilir bir düşüş yaşanmadı. Bu kapsamda, Kırklareli Toprak Mahsulleri Ofisi buğday alımını sorunsuz bir şekilde sürdürüyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin gerçekleştirdiği alımlardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren üreticiler, çiftçinin durumunun çok zora girdiğinin de ifade ederlerken, kaliteli ürün çıkaran üreticinin daha şanslı olduğunu kaydettiler.

Durum gösteriyor ki; Kırklareli Toprak Mahsulleri Ofisi uygun imkanları ile çiftçinin yanında yer almaya devam ediyor.

Bu arada Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, yaptığı açıklamada buğdayın yıllara göre değişmekle birlikte yoğun olarak Tekirdağ, Konya, Şanlıurfa, Edirne, Adana, Diyarbakır, Mardin, Kırklareli illerinde üretildiğini kaydederek, son 20 yılda buğday ekim alanlarında önemli bir değişiklik olmadığını söyledi.

Bakan Eker, 2009 yılı için yaptığı açıklamada, hükümetin 20 milyon ton buğday üreetimi beklediğini belirtti.