Kırklareli, Turizm Haftasını kutladı

Kırklareli 33. Turizm Haftasını Kırklareli Kültür Merkezinde düzenlenen törenle kutladı.

Kırklareli Kültür Merkezinde 15 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’da düzenlenen törene Kırklareli Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkurt, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müdür Vekili Naci Gürbüz, İl Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ata Karataş, öğrenciler, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müdür Vekili Naci Gürbüz’ün konuşmasıyla başladı. Gürbüz Konuşmasında; “Turizm Haftası nedeniyle yapılan etkinliklerin amacı, turizmin, ilimizin ve ülkemizin kalkınmasındaki yerini anlatmak, toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm etkinliklerine katılımlarını sağlamak, turizm sorunlarını ve çözüm yollarını saptamak, geleceğe yol vermektir.
Kırklareli İI Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak, İlimizdeki kültürel değerleri yaşatmak,    geliştirmek, yaymak, tanıtmak değerlendirmek ve benimsetmek, tarihi ve kültürel varlıkların tahribini ve yok edilmesini önlemek, ilimizin turizme elverişli bütün imkanlarını ilimiz ekonomisine olumlu katkı sağlayacak şekilde değerlendirmek ve turizm konularıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını yönlendirmek ve bu kuruluşlarla işbirliğinde bulunmak, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör ile iletişimi geliştirmek ve işbirliği yapmak suretiyle ilimiz turizminin geliştirilmesi yolunda çalışmalarımızı sürdürmekte olduğumuzu bildirir saygılar sunarım” dedi.
Konuşmanın ardından resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Şiir yarışmasında birinci olan Ecenur Baştürk (İstiklal İ.Ö.O.), ikinci olan Burcu Dinçsoy (Hamdi Helvacıoğlu İ.Ö.O), ve üçüncü olan Duygu İtik (Tevfik Fikret İ.Ö.O.) ödüllerini Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan’dan alırken, resim yarışmasında birinci olan Dilhan Çolakoğlu (İstiklal İ.Ö.O.), ikinci olan Mahmut Danışan (Cumhuriyet İ.Ö.O) ve üçüncü olan Ömer Faruk Kuranlı (Hamdi Helvacıoğlu İ.Ö.O) ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkurt’tan aldılar. Kompozisyon yarışmasında birinci olan Meltem Ayaz (Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi) ikinci olan Sinem Yalman (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Lisesi) ve üçüncü olan Mustafa Güneş (Fen Lisesi)’de ödüllerini İl Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin’den aldılar.
Ödül töreninin ardından halk oyunları ekibinin gösterisi ile Kültür Merkezindeki program sona erdi.
Programın ardından Kültür Merkezinden belediye otobüsleriyle Aşağı Pınar mevkiinde bulunan kazı alanına götürülen öğrencilere kazının yapıldığı yer gezdirildi. Müze Müdürlüğü Müdür Vekili İrfan Candar Öğrencilere kazılar ve bulunan eserler hakkında bilgiler verdi.(yy)