Kırklareli Üniversitesi "4. İş dünyası yüksekokul mezunlarından neler bekliyor?" isimli panel düzenlenecek

Kırklareli Üniversitesi '4. İş dünyası yüksekokul mezunlarından neler bekliyor?' isimli panel düzenlenecek

Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Elektrik ve Elektronik Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik 4.nü düzenlediği iş dünyası yüksekokul mezunlarından neler bekliyor isimli panel 5 Mayıs Salı günü saat 14.00 'da Kırklareli Kültür Merkezinde düzenleyecek.

Panel düzenleme komitesi başkanı Öğretim Görevlisi Fatih Kocamaz yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

Yaklaşık 4 saat sürecek panelde Tekirdağ Namık Kemal Ün. Ziraat Fak. Gıda Müh. Bölüm Başkanı(Panel Başkanı) Prof. Dr. Mehmet Demirci,Zorlu Holding Trakya Doğalgaz bölge müdürü Tamer Akaslan,Gate Elektronik iş geliştirme müdürü Burak Kalkan,STS emniyet ve bilşim sistemleri A.Ş. tekno park müdürü Levent Yalçınkaya Toknolojik yazılımlar ve makine ticaret A.Ş. satış ve pazarlamam drektörü Ilker Uludağ,Lüleburgaz Bahçivan Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. personel müdürü Zekeriya Çabuk,Trakya Cam Sanayi A.Ş. Otocam insan kaynakları müdürü Talat Heral,Çorlu Human Kapital insan kaynakları ve Danışma hizmet LTD.Şirket sahibi Cengiz Karaman katılımcılara özel sektöre yetiştirilmek olduğu halde yüksekokula gelen öğrencilerin özel sektör hakkında yeterli bilgi ve donanıma sahip olmamalarından dolayı  mezun olduklarında ne gibi isteklerle karşılaşacaklarını,sorumluluk duygusunu aşılayabilmek, işe alınma kriterleri, iş ahlakı prensiplerinden, iş disiplininin öneminden, kaliteli eğitim almak ve eğitim sürecinde mesleki bilgisini geliştirmenin önemi konusunda,Ülkemizde ve iş dünyasında yüksekokul mezunlarının yeri ve konumu hakkında ,Öğrencilerimizin geleceğe karşı olan bakışlarına olabildiğince ışık tutabilmek,Meslek olarak sektöre girdiklerinde onları nelerin beklediği ve bu beklenenlere karşı neleri okul yıllarında yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirmek, karşılıklı soru cevaplarla öğrencilerimizin kafalarındaki soru işaretlerini giderebilmek.

Ileriki hayatlarında, iş hayatında, başarıya ulaşabilmek için sağlamaları gereken disiplinin okul yıllarında kazanılması gerektiğine dair tavsiyeler.

Bir yüksekokul mezunun işe alınma ve tercih edilme standartları nelerdir. Bunların açıklanması. Işe alacağınız kişilerdeki istediğiniz karakter, ahlak, mesleki bilgi gibi özelliklerin sizin ve şirketiniz açısından öneminin belirtilmesi konularında bilgiler verecek ' dedi.

Kocamaz, Panelin hedefinin Yüksek okul öğrencilerimizin daha bilinçli bir hale getirebilmek. Öğrencilerimize hedef tayininde yardımcı olabilmek. Öğrencilerimizi ümitsizlikten kurtarmak ve önlerine yeni imkânlar ve fikirlere açabilmek olduğunu söyledi.

Her yıl yoğun katılımların ve Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş'un da katıldığı panelde bu yılda yoğun katılımcı bekleniyor.

Ayrıca aynı gün saat 11.00'da Teknik Bilimler Yüksekokulu Elektronik bölümü öğrencilerine yönelik olarak Gate Elektronik A.Ş. Satış-Pazarlama Yöneticisi (BScEE) Sezgin Şahin 101 nolu salonda ,Arıza Bulma Teknikler,iLehimleme Teknikleri,ESD Korunma Yöntemleri,konularında bilgilendirmede bulunacak.