Kırklareli Üniversitesi bu yıl ilk yabancı uyruklu öğrencilerini ağırlayacak.

Kırklareli Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mükerrem Erol, yaptığı açıklamada yeni kurulan bir üniversite olmalarına rağmen şimdiden birçok engeli aştıklarını söyledi.

KLÜ, ilk yabancı uyruklu öğrencilerini ağırlayacak



Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da tanınmaya başladıklarını ifade eden Erol, şuana kadar Afganistan, Arnavutluk, Bulgaristan, Azerbaycan, Kırgızistan, Makedonya ve Türkmenistan'dan toplam 61 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim görmek üzere Kırklareli Üniversitesine başvurduğunu bildirdi.
Üniversitelerinde eğitim planlarının Avrupa Birliği standartları kapsamında uygulandığını anlatan Erol, ''Üniversitemizde ilk yabancı öğrencilerini ağırlayacağımız için çok heyecanlı ve mutluyuz. Yabancı öğrenciler sayesinde üniversitemiz dış ülkelerde tanınacak ve farklı kültürler paylaşılacak. Bu çok önemli bir husustur. Çünkü biz onların kültürünü bir nebzede olsa yaşayacağız, onlarda bizim kültürümüzü yaşayacak. Böylelikle farklı kültürler ortaya çıkacak. 260 yabancı öğrenci kontenjanımız var. Yabancı öğrencilerin kayıtları cuma günü sona erecek''dedi.
* Türkçe Öğretim Uygulama Ve Araştırma Merkezi kurulacak
Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreteri Ergün Erbay da üniversiteye kayıtları yapılan yabancı öğrenciler için Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulacağını bildirdi.
YÖK'ünde merkezin kurulmasını kabul ettiğini ifade eden Erbay, şöyle devam etti:
''Üniversitemize gelecek olan yabancı öğrencilerimiz 23 Eylülde Türkçe yeterlilik sınavına katılacaklar. Sınava katılacak olan öğrenciler (A-A) puan alırsa eğitimlerine devam edecekler. Sınavda (C-C) puanı alan öğrenciler 1 yıl izinli sayılarak Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezinde eğitim görecekler. Yabancı öğrenciler ve merkezimiz üniversitemizin tanınmasına, yükselmesine katkı sağlayacaklar.'' aa