Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne ait binanın temeli dün düzenlenen törenle atıldı

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne ait binanın temeli dün düzenlenen törenle atıldı

İşadamı Atilla Orhan’ın katkıları ile yaptırılacak olan Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi derslik binasının temel atma töreni dün kalabalık bir topluluk eşliğinde gerçekleştirildi.

Saat 11:00’da Kırklareli Üniversitesi’nin Kavaklı’daki yerleşkesinde yapılan temel atma törenine başta İl Valisi Hüseyin Avni Coş olmak üzere; Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, işadamı Atilla Orhan, çok sayıda idare amiri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Kırklareli Üniversitesi öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından ilk konuşmayı işadamı Atilla Orhan gerçekleştirdi. Orhan konuşmasında, böyle hayırlı bir işte katkısı olduğundan dolayı onur ve gurur duyduğunu belirterek, eğitime verilen önemin ülkeye ve ülkenin geleceğine önem vermekle aynı olduğunu ifade etti.

Orhan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen K.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

Üniversite demek, dünya demektir

“Üniversitemiz bünyesinde 6 M.Y.O. 1 S.M.Y.O. ve Teknik Eğitim Fakültesi yer almaktadır. Şu anda da üniversitemiz, ilave olan 3 yeni fakülte ile eğitim öğretime devam ediyor.

Bunlardan birisi de Fen Edebiyat Fakültesi’dir. Bunlar üniversitemiz için yeni fırsatları ve yeni açılımları beraberinde getirecek, yeni değerler katacak ve üniversitemizi güçlendirecek olan birimlerdir. Biz öncelikle bu fakültemizi yeni bölümlere, öğretim görevlilerine ve öğrencilere kavuşturmayı hedefledik. Buna yönelik olan gayretlerimiz sürmektedir. Ilk planımız fakültemize en az 4 bölüm için öğrenci almaktır.

Bu hedefler içerisindeyken üniversitemizin Kavaklı Yerleşkesi’nde fakütemizin yeni bölümleri için derslik ihtiyacı ortaya çıktı. Mevcut olan dersliklerimizin yetmeyeceğini tespit ettik.

Yeni açılacak olan bölümler için genişleme ve ilave yoluna gitmemiz gerekiyor. Bu nedenle hayırsever işadamımız Atilla Orhan’a bizlere gösterdiği yakın ilgi ve yaptığı katkılar sebebiyle en içten şükranlarımı arzediyorum. Bu olay inanıyorumki bundan sonrada üniversitemize olan katkıları beraberinde getirecek ve teşvik edici olacaktır. Üniversite demek, dünya, evren demektir. Bu nedenle oran ve ölçüsüne yada ne olduğuna bakılmaksızın yapılacak her katkı bizler için çok kıymetlidir.

Aykaç’ın ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ise K.Ü.’nin genişlemesi ve gelişmesi yolunda atılan bu adımda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek kısaca şunları kaydetti:

“Bizler de hem Belediye, hem de diğer yöneticikler olarak üniversitemizin kağıt üzerinde kalmayıp daha da gelişmesini temenni etmekteyiz. Ayrıca Sayın Vali’miz ve rektörümüzün çabaları takdire şayandır. Belki normal şartlarda bir üniversitenin gelişmesi 10 yılı bulacaksa, biz bunu Kırklareli olarak çok daha sürede yapacağız.”

Son olarak bu organizasyonun önemine yönelik bir konuşma gerçekleştiren Il Valisi Hüseyin Avni Coş

katkılarından dolayı Atilla Orhan’a teşekkür ederek; “Bugün burada gerçekten önemli bir oluşum için toplandık. Atilla Orhan üniversitemize gerçek anlamda somut bir katkı sağlayan ilk işadamımızdır. Temennimiz Atilla Orhan’ların sayısının artması ve bu sayede üniversitemizin kurumsallaşmasının hızlanmasıdır.” dedi.

Vali Coş, valilik ve özel idare olarak üniversiteyle ilgili birçok çalışmanın gayreti içinde olduklarını belirterek, 2009 -2010 eğitim ve öğretim yılında K.Ü.’ne ait yeni tesis ve iskanların hizmete gireceği müjdesini de verdi. Vali Coş açıklamalarına şöyle devam etti:

“Kırklareli Belediyesi’nin de üniversitemizle ilgili adımlar atarak örnek olacağını umuyorum. El birliği ve gönül beraberliği yaparsak üniversitemiz kısa zamanda kurumsallaşacak ve gelişecektir. Bu da ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimini hızlandıracaktır. Bu süreçte hepimizin üstüne düşen görevi yapması gerekmektedir. Uzaktan bakmakla olmaz. Somut katkılar sağlamalıyız.”

Konuşmaların sonrasında toplu olarak temel atma törenine geçildi. Burada okunan dua ve kesilen kurbanın ardından Vali Coş’un ilk harcı atmasıyla birlikte temel atma töreni gerçekleşmiş oldu. Daha sonra Vali Coş ve beraberindeki heyet, bir süre üniversite yönetimiyle görüşerek bilgi aldı.