Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nin temeli atıldı

Fakülte inşaatının masraflarını Hayırsever İşadamı Atilla Orhan üstlendi

Hayırsever işadamı Atilla Orhan’ın yaptıracağı Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nin temeli törenle atıldı. Kırklarelili hayırsever işadamı Atilla Orhan’ın Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi binasının temeli 16 Nisan Perşembe günü saat 11.00’da düzenlenen törele atıldı. Kavaklı Beldesi Değirmencik yolu üzerinde bulunan Teknik Eğitim Fakültesinin olduğu yerde yapılacak olan Fen-Edebiyat Fakültesi binası temel atımına Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Raif Kelep, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Teoman Duralı, Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı M. Tuna Soykan, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından hayırsever işadamı Atilla Orhan’ın konuşmasıyla başladı. Orhan kısa bir konuşma yaparak Kırklareli Üniversitesine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadığını ve Fakültenin ülkemize, üniversitemize ve ilimize hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Hayırsever işadamı Atilla Orhan’ın konuşmasının ardından konuşma yapan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç; “Üniversitemiz yeni kurulmuş ve gelişimi için her türlü çabanın harcandığı bir üniversite. Fakat üniversitemizin büyümesi için derslik sıkıntısı çektiğimizi hissettik. Nasıl yapacağımızı düşündüğümüz sırada hayırsever işadamımız Atilla Orhan Fen-Edebiyat Fakültesi’nin bina yapımında katkıda bulunacağını belirtmesi bizleri gerçekten çok mutlu etti. Üniversitemiz Atilla Orhan gibi işadamları sayesinde gelişecektir. Hayırsever işadamımızın bu davranışının örnek alınmasını ve diğer değerli işadamlarımızdan da buna benzer katkılar bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç’ın konuşmasının ardından konuşma yapan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan kısa bir konuşma yaparak böyle bir açılışta bulunmaktan mutlu olduğunu Kırklareli Üniversitesi’nin el birliği ile büyütülmesi gerektiğini ve hayırsever işadamı Atilla Orhan’ın bu güzel davranışının örnek alınması gerektiğini belirtti.
Başkan Çağlayan’ın konuşmasının ardından konuşma yapan Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş; “Bugün burada gerçekten çok önemli bir faaliyeti gerçekleştirmek için bulunuyoruz. Bugün bizim burada olmamıza ve bu binanın yapılmasına vesile olan saygıdeğer işadamı Altla Orhan’ a teşekkür ederim. Sağ olsun kendisi bu anlamda Kırklareli Üniversitesi’ne somut olarak katkıda bulunan ilk işadamımız. Kendisini bu örnek davranışından dolayı tebrik ediyorum. Temenni ediyoruz ki Atilla Orhanların sayısı günden güne artsın, böylelikle üniversitemizin kurumlaşması daha da hızlansın etkinlik kazansın.
Biz Valilik olarak Kırklareli İl Özel İdaresi olarak biz üniversitemize, başta yeni kurulacak Fakülteler olmak üzere ihtiyaç duyduğu kurum ve kuruluşların iskanı üzerinde iki adet yeni bina temin ve tahsis etmek için gereken planlarımızı, projelerimizi, ihalelerimizi yaptık. İnşallah 2009 yılının Eylül ayı içerisinde bu binaları üniversitemizin hizmetine sunacağız. Ayrıca üniversitemize sağladığımız mekan katkıları bundan ibaret değil. Şuanda üniversite rektörlüğü olarak kullanılan Kırklareli Kültür Merkezi’de yaklaşık olarak bugünkü fiyatlarla 15 trilyona mal olan bir yatırımdır. Bu yatırımı da Valiliğimizin teklifi, Kültür Bakanlığımızın onayı ile Üniversitemizin rektörlüğüne tahsis ettik. Böylece yeni kurulan üniversiteler arasında mekan ihtiyacı hissetmeyen ve en iyi mekana sahip üniversitelerden biri, beklide birincisi olmuştur.
Diğer araç gereç katkılarımızı da imkanlarımız el verdikçe yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda bizim bu çalışmalarımızın diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olmasını diliyorum. Çünkü bir toplantı yaptık. Belediye başkanlarımızın da bulunduğu bir toplantı yaptık. Çeşitli ilçe kasaba belediyeleri yardım sözleri verildi ama bu sözler yeterince tutulmadı. Kırklareli’ndeki belediyelerin yardımlarının da somutlaşmasını diliyoruz. Umuyoruz ki Kırklareli Belediyesi bu konuda ilk adımı atarak öncü olacaktır. İnşallah el birliği gönül beraberliği yaparsak üniversitemiz gelişecek, yeni fakülteler açılacak.
Sayın rektörümüze de azimli çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, hayırsever işadamımıza teşekkür ve saygılarımı sunuyor binamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Temel atma töreninde kurban kesiminden sonra Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, hayırsever işadamı Atilla Orhan ve protokolün diğer üyeleri temele kürekle harç attılar. (yy)