Kırklareli Üniversitesi Logosunu tekrar belirliyor

Kırklareli Üniversitesi Logosunu tekrar belirliyor

Kırklareli Üniversitesi, hali hazırdaki amblemini düzenlediği bir yarışma ile tekrar belirleyecek. Rektör Prof. Dr. Mustafa Aykaç’ın Başkanlığı’nda yeniden yapılanma çalışmalarına hızla devam eden Kırklareli Üniversitesi Yönetimi, Kırklareli Üniversitesi’ni ve bulunduğu yöreyi tarihi ve kültürel, sosyo-ekonomik, coğrafi ve çevresel özellikleri ile “Kırklareli Üniversitesi kurumsal yapısında kullanılmak üzere girişimci kurumun amblem tespiti için” herkesi yarışmaya davet ediyor.  Ulusal çapta düzenlenen yarışmanın seçici kurulunu da K.Ü. Senato Üyeleri oluşturuyor. Üniversitenin evrensel ve akademik kimliğini ön plana çıkaracak düşünceler, Kırklareli ilinin tarihi, coğrafi ve çevresel özelliklerin kullanılması, kent dokusu açısından kültürel değerlerin dikkate alınması yarışmanın ana temalarını oluşturuyor.

Yarışmaya gönderilecek eserlerin, A3 siyah yüzey içerisinde A4 beyaz kağıt üzerine tamamlanacak çizimlerin 15*15 olarak renkli çalışmasının olması, ayrıca 3*3 cm renkli ve siyah beyaz küçük tasarımlarında sağ üst köşeye yapıştırılması (uygulanması), rumuzlarında sol alt köşeye belirtilmesi gerekiyor. Yapılan çalışmaların renkli basımının bir CD içerisinde JPG formatında ilaveten gönderilmesi gerektiği de belirtildi.

Son Teslim Tarihi 27 Mart 2009 olan yarışmanın değerlendirme tarihi 1 Nisan. Sonuçlarının 8 Nisan’da ilan edileceği yarışmanın 1.’lik ödülü 4.000 TL, 2.’lik ödülü ise 2.000 TL

Yarışmayla ilgili diğer koşullar ise şunlar; Yarışmacılar rumuz kullanacaktır. Kullanılan rumuzların gayri ahlaki ifadeler, yasadışı teşkilat ve örgütlerin isim-kısaltmaları, herhangi parti vb. oluşumların sloganlarını içermemesi ve rumuzun üç kelimeyi geçmemesi gerekmektedir. Gönderilen rumuzlu eserlerle birlikte; Isim, Soyadı, Adres, Telefon Numarası gibi yarışmacı tarafından hazırlanmış kimlik bilgilerinin bulunduğu bir zarf olacaktır. Bu zarf yarışmanın neticelenmesiyle birlikte seçici kurul tarafından açılacaktır. Eserin ve kimlik bilgilerinin yer aldığı zarfın üzerinde herhangi bir işaret, isim, imge vs. gibi yarışmacının kimliğini yansıtması muhtemel rumuzlar bulunmamalıdır.

Her yarışmacı en fazla iki eserle yarışmaya katılacaktır. Aynı kişi birden fazla ödül kazanabilir. Eserler iadeli taahhütlü posta yolu ve kargo ile gönderilecektir. Yarışmada dereceye giren eserlerden hangisinin amblem ve logotype olarak kullanılacağı girişimcinin inisiyatifindedir. Derece yapan eserler arasından girişimcinin herhangi bir eseri kullanma zorunluluğu yoktur. Ödül alan eserlerin tüm kullanım hakları girişimcinin elindedir. Ödül alan yarışmacı sonradan eseri üzerinden bir hak iddia edemez. Yarışmada seçici kurul, ödüle layık eser bulamadığı takdirde yarışmayı iptal etme hakkına sahiptir. Girişimci kuruluş, ödül kazanmayan yapıtlar üzerinde yarışmacının izni olmaksızın herhangi bir tasarrufta bulunamaz. Duyuru ve şartnamelerde ilan edilen ödüller net tutarlardır ve yarışmacılara aynen ödenir. Yarışmaya katılan eserlerin güvenliğinden girişimci mesuldür.

Uygulanacak yapıt sahibinden seçici kurulun görüşü doğrultusunda, teknik sorunların çözümüne yönelik değişiklikler yapması istenebilir. Bunun için ödül tutarı dışında bir ödeme yapılmayacaktır. Yarışmacıların onayı olmadan eserler üzerinde hiçbir ekleme, düzeltme ya da değişiklik yapılamaz. Girişimci kuruluş, ödül almayan bir eseri satın almak isterse, yarışmacıyla anlaşarak saptanacak bir bedel karşılığı eserin kullanma haklarını devralmak durumundadır.