Kırklareli Üniversitesi'nde 892 boş kontenjan bulunuyor

* 2009 ÖSYM sonuçlarına göre Kırklareli Üniversitesi'nde Lisans Programları'nda boş kontenjan kalmazken, İkinci Öğretim Bölümleri'nde halen 892 boş kontenjanın olduğu öğrenildi.

HABER MERKEZİ
Üniversite tercihleri sürecinde ikinci öğretim ücretlerinde yüzde 500?e yakın oranlarda zam yapılmasına ilişkin tartışmalar, Türkiye genelinde öğrenci tercihlerini değiştirdi. Alınan bu zam kararıyla çok sayıda bölümün öğrencisiz kaldığı belirtilirken, Kırklareli Üniversitesi’nde Lisans Programları’nda kontenjan kalmadığı, 2009 ÖSYS sonuçlarına göre 4 bin 385 kontenjanı ilan edilen bölümlere 3 bin 493 Yerleştirme yapılırken, ikinci öğretim bölümlerinde 892 boş kontenjan bulunduğu öğrenildi.
Kırklareli Üniversitesi’ne yapılan yerleştirmeler ile boş kalan kontenjanlar www.osym.gov.tr internet adresindeki; 2009-ÖSYS: Yükseköğretim Programlarının Merkezi Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanları kısmından öğrenilebilir. Üniversite’ye kayıtlar 31 Ağustos-07 Eylül 2009 tarihleri arasında yapılacak.
Kayıt yapılacak bölümler ile kayıt tarihleri şu şekilde:
* 31 Ağustos 2009 Pazartesi
Fen Edebiyat Fakültesi’nin  Felsefe, Tarih Bölümleri. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin İktisat, İşletme Bölümleri. Teknik Eğitim Fakültesi’nin Yapı Öğretmenliği, Yapı Ressamlığı Öğretmenliği Bölümleri. Vize Meslek Yüksek Okulu’nun Bankacılık ve Sigortacılık, Emlak ve Emlak Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (İÖ), Pazarlama, Pazarlama (İÖ) Bölümleri.
* 01 Eylül 2009 Salı
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Dış Ticaret, Dış Ticaret (İÖ), İşletme Yönetimi, İşletme Yönetimi (İÖ), Maliye, Maliye (İÖ), Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (İÖ) Bölümleri.
* 02 Eylül 2009 Çarşamba
Sağlık Yüksekokulu’nun Hemşerilik Bölümü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun Tıbbi Laboratuar Teknikleri, Tıbbi Laboratuar Teknikleri (İÖ), Yaşlı Bakımı, Yaşlı Bakımı (İÖ) Bölümleri. Babaeski Meslek Yüksekokulu’nun Bankacılık ve Sigortacılık, Bankacılık ve Sigortacılık (İÖ), Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Dış Ticaret, Dış Ticaret (İÖ), İşletme Yönetimi Bölümleri.
*  03 Eylül 2009 Perşembe
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İÖ), Elektrik (İÖ), Elektronik Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi (İÖ), Gıda Teknolojisi, Gıda Teknolojisi (İÖ), Halıcılık ve Kilimcilik Bölümleri.
* 04 Eylül 2009 Cuma
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun İnşaat Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi (İÖ), Makine (İÖ), Mobilya ve Dekorasyon (İÖ), Tekstil Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi (İÖ) Bölümleri. Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu’nun Otomotiv Teknolojisi (İÖ) Bölümleri.
* 05 Eylül 2009 Cumartesi
Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu’nun Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İÖ), Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Sekreterlik (İÖ), Elektrik, Elektrik (İÖ), Grafik Tasarımı, Grafik Tasarımı (İÖ) Bölümleri.
* 06 Eylül 2009 Pazar
Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu’nun Kimya Teknolojisi, Kimya Teknolojisi (İÖ), Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (İÖ), Pazarlama, Pazarlama (İÖ), Tekstil Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi (İÖ) Bölümleri.
* 07 Eylül 2009 Pazartesi
Pınarhisar Meslek Yüksekokulu’nun Ağırlama Hizmetleri, Bilgi Yönetimi, Bilgisayar Programcılığı, Elektrik, İkram Hizmetleri, Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümleri. (s)