Kırklareli Üniversitesi'nde kontenjan açığı oluştu

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) yeni dönemde bazı bölümlerin isminde ve içeriğinde bazı değişiklikler yapınca kontenjanlarda boşluklar oldu.

 

HABER MERKEZİ


Kırklareli Üniversitesi dün itibari ile kayıt yenileme işlemlerini de sona erdirdi. Yeni kayıtlarla 9 bin öğrenci sayısını bulan Kırklareli Üniversitesi’nde bazı programların ismi ve eğitim içeriğinde değişiklik olması ve bazı basın organlarında harç fiyatlarının abartılması nedeni ile 537 kontenjan boşluğu oluştu. Kırklareli Üniversitesi’nin iki yıldır tam olarak dolduğu bölüm olan Turizm Otelcilik ve İşletme Bölümü’nün ismi Ağırlama Hizmetleri olarak değişmesi nedeni ile 60 kontenjana sahip olan bölüme sadece 16 öğrenci kayıt yaptırdı. Kırklareli Üniversitesi’nde olan bölümlerden Gümrük İşletmeleri bölümünün ismi Dış Ticaret, Muhasebe bölümlerinin ismi ise Muhasebe ve Vergi bölümü olarak değiştirildi. YÖK’ün yaptığı bu değişiklikler sonrası bu bölümlerde de kontenjan açığı oluştu.
Bu yılki hedeflerinin 11 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu daha öncede defalarca belirten Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreteri Ergün Erbay; “Bu yıl üniversitemizin hızla büyümesi sonucunda bünyemizde bulunan öğrenci sayısı kadar öğrenci kontenjanı alarak sayımızı bir yılda ikiye katladık. Buda Rektörümüz Mustafa Aykaç’ın ve diğer çalışma arkadaşlarımızın yoğun çalışma temposu sayesinde oldu. Şuan kayıtlarımız sona erdi ve öğrenci sayımız 2. sınıftaki öğrenciler ile birlikte 9 bini buldu. Ek kontenjanlar ile 10 bini geçmeyi hedefliyoruz” dedi. (yy)