Kırklareli Üniversitesi'ne Belediye Meclisi'nden 120 bin TL'lik destek

Kırklareli Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz gün yapılan toplantısında Kırklareli Üniversitesi'ne üst tavanı 120 bin TL olmak üzere ayni, nakdi ve hizmet alımı yardımında bulunulması kararlaştırıldı.

Kırklareli Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı toplantısı’nın gündeminde yer alan Kırklareli Üniversitesi’ne ayni ve nakdi yardımda bulunulması konusunda konuşan Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tüm kurumları ve sivil toplum örgütlerini Üniversite’ye yardımda bulunmaya çağırdı.
Bir şehrin modern ve çağdaş bir yer olması ve ekonomisinin kalkınması için Üniversitelerin bölüm sayılarının arttırılması gerektiğini belirten Çağlayan, yapılacak yardımlar ile açılacak olan bölümlerin bu yılki ÖSS Tercih Kılavuzu’nda yer almasının temin edilebileceğini ifade ederek şunları kaydetti:
“Kırklareli Valimiz başkanlığında Belediye Başkanları’nın katımlımı ile geçtiğimiz gün bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının konusu Kırklareli Üniversitesiydi. Üniversitemiz daha henüz kuruluş ve emekleme aşamasındadır. Bazı konularda yatırım yapmak için yeterli bütçesi yok. Henüz bazı kadroları oluşmadığı için ihalelerde yapılamıyor.
Diğer şehirlerde gerek Belediyeler ve gerekse esnaf üniversitesine sahip çıkarak çeşitli yardımlarda bulunuyorlar. İlimizde de Üniversitemizin Rektörü Belediye Başkanları’ndan yardım talebinde bulundu. 4 Blok halinde ve 8 dairelik Zirai Donatıma ait lojmanlar ile önünde hangarlar bulunuyor. Lojmanların onarılarak tamir edilmesi ve hangarların derslik haline getirilmesi için toplam 120 bin TL harcamak yapmak gerekiyor. Üniversitemizin bu hali ile ilimizde kampus ve bölüm açılmasında zorlanacağı gözleniyor. Bizlerin ve esnafların desteği ile kısa sürede bölümler açılarak önümüzdeki ÖSS Tercih Kılavuzu’nda bu yeni açılacak olan bölümlerinde yer almasını sağlayabiliriz.
Kırklareli Belediyesi olarak Kavaklı Yerleşkesinde bulunan Zirai Donatıma ait kullanılmayan ve şu anda tamir isteyen bu yerler için en üst tavan olarak 120 bin TL nakdi, ayni ve hizmet alımı için bir ödenek ayrılmasını istiyorum. Bu konuda da sizden destek bekliyorum.”
Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın konuşmasının ardından Kırklareli Üniversitesi için ayni, nakdi ve hizmet Alımı olarak kullanılmak üzere 120 bin TL’lik ödeneğin kullanılması için Belediye Başkanı ile Encümen Üyeleri’ne yetki verilmesi talebi oybirliği ile kabul edildi. (s)