Kırklareli Üniversitesi'nin 2. kuruluş yıl dönümünde, Üniversitemizden beklentiler masaya yatırıldı

Kırklareli Üniversitesi'nin 2. kuruluş yıl dönümünde, Üniversitemizden beklentiler masaya yatırıldı

Kırklareli Üniversitesi’nin 2. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen “21. Yüzyılda Üniversiteler; Ulusal ve Yerel Beklentiler” konulu paneli dün Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşti.  Saat 14.00’da yapılan panele Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç, Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Şaban Teoman Duralı, Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Il Özel Idaresi Müdürü Raif Kelep, Il Sağlık Müdürü Mehmet Bilgin, Kırklareli TÜRMOB Başkanı Burhan Üstünkol, KIAD Başkanı Selim Kınalı, Kırklareli Eğitim-Sen Başkanı Yesari Demirarslan, çok sayıda öğrenci ve    davetli katıldı.  

Gerçekleşen panelde ilk olarak Kırklareli Üniversitesi’nin tanıtım slaytı gösterildi.

Slayt gösterisinin ardından Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç panelin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Aykaç açılış konuşmasında, Üniversitelerimizin bugün içinde bulunduğu şartları ve geleceğe yönelik beklentileri kuruluş yıl dönümü sebebi ile bu panel çerçevesinde ele alacaklarını belirtti. Bunun bir anlamda yeni kurulmuş olan ve gelişme yolunda büyük bir heyecan ve dinamizm içinde bulunan Kırklareli Üniversitesi’nin geleceği bakımından önemli olduğunu söyledi. Yöremizin ve ülkemizin beklentilerinin de ele alınacağı ve bunların da tespitine hizmet edecek böyle bir paneli kuruluş yıl dönümü sebebi ile düzenlemekten mutluluk duyduğunu belirten Aykaç, bu panel vesilesi ile Kırklareli Üniversitesi’nin geleceğine ilişkin önemli tespitleri gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç konuşmasının devamında Kırklareli Üniversitesi olarak üniversitenin geleceği için neler yapılması gerekti ile ilgili hususları belirtti. Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç’ın konuşmasının ardından “21. Yüzyılda Üniversiteler; Ulusal ve Yerel Beklentiler” konulu panele geçildi. Oturum Başkanı Prof. Dr. Durmuş Günay sırasıyla tüm panelistlere söz hakkı verdi. Ilk konuşmayı Sakarya Üniversitesi I.I.B.F. Dekanı Prof. Dr. Engin Yıldırım gerçekleştirdi. Dünya üzerindeki üniversitelerin geçmişi hakkında bilgiler veren Dekan Yıldırım, Üniversitelerin gelişimi ve kaliteli çalışmalarını ortaya koyabilmeleri için her konuda destek almaları gerektiğine değindi. Dekan Yıldırım kent ile üniversite arasındaki ilişkilerin iyi olması halinde, her üniversitenin büyük ölçüde gelişebileceğini söyledi. Sakarya Üniversitesi I.I.B.F. Dekanı Prof. Dr. Engin Yıldırım konuşmasının ardından konuşmacılar; Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli TÜRMOB Başkanı Burhan Üstünkol, KIAD Başkanı Selim Kınalı ve Kırklareli Eğitim-Sen Başkanı Yesari Demirarslan Kırklareli Üniversitesi ile ilgili beklenti ve düşünceleri belirttiler. Yapılan panelin sonrasında Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş genel bir değerlendirme konuşması gerçekleştirdi. Vali Coş konuşmasında şunları söyledi;

“Üniversitemizin ikinci yılını kutluyorum. Üniversitemizin başta ilimiz olmak üzere ülkemize uzun yıllar hizmet etmesini yürekten istiyorum. Üniversiteler evrensel düşüncelerin seslendirildiği toplumun gelişimine ve değişimine yön veren değerli müesseselerden birisidir. Bu anlamda üniversitelere büyük görevler düşüyor. Üniversiteler yeniliğin yenilikçiliğin değişimin simgesi olmalıdır. Toplumun gelişmesinde olumlu yönde motive etmeli ve yönlendirmelidir. Üniversiteden beklentilerimizi üniversitede bulunan rektörden öğrenciye kadar üniversite ile ilgi kişilere yansıtmamız gerekir. Üniversitemizin Avrupa’da sesini duyurabilmesi için yeni ve değişik görüşleri ile ilgi uyandıran akademisyenlerin üniversite bünyesinde bulunması üniversite için çok yararlı olacaktır. Üniversitenin akademik kadrosunun iyi olması ile birlikte yüksek puanlar ile mezun olabilecek öğrencilerinde yetişebilmesi sağlanacaktır. Üniversitenin gelişmesi için şimdiye kadar gerekli tüm çalışmaları başarı ile yerine getiren sayın rektörümüze de çok teşekkür ediyorum. Kırklareli halkı da üniversitenin gelişimi için üzerine düşen görevleri yerine getirirse ilerleyen yıllarda üniversitemiz layık olduğu yere mutlaka gelecektir.”

Panel daha sonra iyi dilek temennileri ile son buldu.