Kırklareli Üniversitesi Rektörü Aykaç'ı ziyaret ettik

Yeşilyurt Gazetesi ailesi olarak Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç'ı ziyaret ettik.

Yeşilyurt Gazetesi imtiyaz sahibi Elmas Cankurt, Yazı İşleri Müdürü Hacer Gökkaya ve muhabirler Savaş Eskici, Merve Cankurt ile Yalçın Yıldırım, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç’ı ziyaret etti.
Ziyarette, Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreteri Ergün Erbay da hazır bulundu. Rektör Mustafa Aykaç, gazete mensuplarıyla tek tek tanışmasının ardından, rektörlüğün halkla ilişkiler biriminin en kısa zamanda aktifleşeceğini belirterek Kırklareli halkına üniversite ile ilgili en güncel bilgileri basın aracılığıyla duyuracaklarını ifade etti.
Üniversite hakkında genel ve kısa bir bilgi veren Rektör Aykaç, şu anda 4 fakülte ve 6 Meslek Yüksekokulu’nun olduğunu belirtti. 4 fakülteden Fen-Edebiyat ve İktisadi ve İdari Bilimler fakültesinin henüz yapılandığını hatırlatan Aykaç, Fen Edebiyat Fakültesine Prof. Dr. Teoman Duralı’nın atanmasının ardından aktif hale geleceğini söyledi.
Üniversitenin fakülte ve bölümleriyle ilgili “Üniversitede bazı şeyler kendi haline bırakılmış. Bazı öğretim üyeleri vs. tecrübesine güvenerek alınmış. 2. öğretim döneminde yeni atanan kişiler göreve başlayacak. Bazı derslere de Trakya Üniversitesi’nin öğretim görevlileri geliyordu. Bu bölümlerin de eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. (mc)