Kırklareli Üniversitesi SBMYO ilk mezunlarını verdi

Kırklareli Üniversitesi SBMYO ilk mezunlarını verdi

Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun 2008-2009 Akademik Yılı mezuniyet töreni dün düzenlenen coşkulu bir etkinlikle gerçekleştirildi.

Saat 14:00’da Sosyal Bilimler M.Y.O’nun Dereköy yolu üzerindeki binasında gerçekleşen törene; Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, M.Y.O. Müdürü Yrd. Doç. Dr. Celal Taşçı, Vize M.Y.O. Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kamil Malkoçlu, Sağlık M.Y.O. Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ulaş, Teknik Bilimler M.Y.O. Müdürü Sadık Uçar, öğretim görevlileri, öğrenci aileleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.   

Sosyal Bilimler M.Y.O. Türk Dili Okutmanı Abdülkadir Atıcı ve Öğr. Gör. Yasemin Akman Bilir’in sunduğu program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Ardından mezun öğrenciler adına okul birincisi ve Muhasebe Bölümü ikinci öğretim programı öğrencisi Burcu Arı’nın konuşması ile tören başlamış oldu. Arı, konuşmasında, ailelerin de bu mezuniyette öğrenciler kadar haklı bir gururu ve sevinci paylaştığını ve onlara teşekkür etmek gerektiğini vurguladı. Arı; “Sevgili hocalarım. Bugün mezun olacak bizleri, Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda evrensel ilkeleri benimseterek yüksek bilgi ile donattınız. Bizeri hayta hazırlayıp, ışık tuttunuz. Sevgili arkadaşlar. Uzun bir eğitim hayatının sonuna geldik. Hepimiz meslek sahibi olduk. Bu yolda bizlere her türlü fedakarlığı yapan ailemize, hocalarımıza ve en önemlisi Ulu Önder Atatürk’e sonsuz şükran borçluyuz. Bu borcu da, hayat boyu çabalayarak ve en iyisini yapma hedefinde olarak ödeyebileceğimize inanıyorum.” dedi. Ardından M.Y.O. Müdürü Yrd. Doç. Dr. Celal Taşçı kürsüye geldi. Taşçı sözlerine, bugünün ailelerin olduğu kadar, kendilerinin de gurur günü olduğunu belirterek başladı. Öğrencilerin meznuniyetinde pay sahibi olan öğretim elemanlarına ve okul çalışanlarına teşekkür eden Taşçı, “Bugün belkide çocuklarınızın doğumu kadar mutlu bir gün yaşamaktasınız. Bugün öğrencilerimizin, sizin ve bizim emeklerimizin ödüllerini aldığımız bir gündür. Emin olun, emekler boşa gitmeyecektir.” dedi.

Konuşmasında SBMYO hakkında bilgi de veren Taşçı, önümüzdeki akademik yılda ‘Gümrük Işletme’ ve ‘Bankacılık’ bölümlerinin de açılacağını söyledi. 120 mezun verdiklerini söyleyen Taşçı, üniversitelerin özgür düşünce ve yaratıclığın baştacı edildiği yerler olduğunu ifade etti.

Konuşmaların sonrasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesine geçildi. Okul 1.si Burcu Arı (Muhasebe ikinci öğretim), okul 2.si Batuhan Ilkgül (Muhasebe ikinci öğretim) ve okul 3.sü Emine Birtane (İşletme) ödüllerini M.Y.O. Müdürü Yrd. Doç. Dr. Celal Taşçı’nın elinden aldılar.

Daha sonra bölüm bazında ilk üç dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Bu kapsamda; İşletme Bölümü ikinci öğretimden Elif Çapa, Serpil Özen ve Dürdane Abdiş; Muhasebe Bölümü ikici öğretimden Burcu Arı, Batuhan İlkgül ve Neşe Toksöz’e ödüllerini Öğr. Gör. İbrahim Şevik takdim etti.

İşletme Bölümü birinci öğretimden Emine Birtane, Cihan Demirci ve Esra Tilev; Muhasebe Bölümü birinci öğretimden Sedat Ürgen, Fatmanur Otçu ve Olcay Dorukan’a ise ödüllerini Öğr. Gör. Yakup Akpınar verdi. K.Ü. 2. Geleneksel Kültür ve Sanat Şenlikleri spor müsabakalarında dereceye giren; kız voleybol takımından Benan Yıldız, erkek voleybol takımından Yunus Emre Bekar, basketbol takımından Ömer Yener ve futbol takımından Fatih Sapan’a ödüllerini Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mükerrem Erol takdim etti.

Ödül töreninin ardından mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesine geçildi. İşletme Bölümü ikinci öğretim öğrencilerine Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sacit Arı, Sağlık M.Y.O. Müdürü Yrd. Doç Dr. Mustafa Ulaş, Vize M.Y.O. Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kamil Malkoçlu ve Teknik Bilimler M.Y.O. Müdürü Sadık Uçar verdi.

Işletme Bölümü birinci öğretim öğrencilerine ise; Öğr. Gör. Dr. Ömür Argaç, Öğr. Gör. Tarkan Peran, Öğr. Gör. Şükran Morgül, Ingilizce Okutmanı Hasan Yürükoğlu, Öğr. Gör. Sinem Kalender, Ar. Gör. Taha Eğri ve Öğr. Gör. Ibrahim Şevik verdi. Muhasebe Bölümü birinci öğretim öğrencilerine de mezuniyet belgelerini, Öğr. Gör. Yakup Akpınar takdim etti.

Belge töreninin bitmesinin ardından mezun olan öğrenciler hep birlikte meslek yeminini okuyarak mesleki hayata ilk adımlarını atmış oldular. Yeminin sonrasında tüm öğrenciler, yoğun ve yorucu geçmiş bir öğretim hayatının ardından keplerini havaya fırlatarak, kendilerini bekleyen yeni hayata doğru yavaş yavaş yol almaya başladılar.

Mezuniyet töreni Ramço’nun müzikli dakikaları ve ikramla son buldu.