Kırklareli Üniversitesi şenlikte!

Kırklareli Üniversitesi 2. Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri'nin açılışı beklenenden coşkulu oldu.

Kırklareli Üniversitesi 2. Kültür Sanat Şenliklerinde Vilayet Meydanı’nda yapılan Çelenk Koyma töreninin ardından Şenlik Yürüyüşü ile Rektörlük bahçesine gelindi. Rektörlük bahçesinde düzenlenen törende şenliğin açılış konuşmasını Kırklareli Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Yalçın Aydoğdu yaptı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı şenlik açılışında konuşma yapan Yalçın Aydoğdu; “Kırklareli Üniversitesi’nin 2. Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri’nin açılış konuşmasını yaptığım için çok gururluyum. Böyle bir şenliğin hazırlanmasında katkısı bulunan herkese tüm arkadaşlarım adına saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Öğrenci Konseyi Başkanı Aydoğdu’nun konuşmasının ardından Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan konuşma yaptı Çağlayan; “Üniversitemiz kısa bir süre önce kurulmuştur ama hızla gelişmeye devam etmektedir. Gelişmesi için devamlı çalışan Rektörümüz Mustafa Aykaç’a ve öğretim görevlilerine başarılarının devamını diliyor, öğrencilerimizin doyasıya eğlenmelerini temenni ediyorum” dedi.
Son konuşmacı olarak ise kürsüye Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç geldi. Aykaç; “Üniversitemiz yeni açılmış küçük ama çok etkin bir üniversite. Bunu düzenlemiş olduğumuz bu şenlikte çok daha iyi göreceksiniz. Ben öncelikle bu yoğun çalışma programları arasında üniversitemiz şenliklerine destek veren öğrencilerimize teşekkür etmek istiyorum.
Diğer yandan bu şenliklerin yapılmasında bizleri destekleyen başta Valimize, Belediye Başkanımıza ve bizleri destekleyen herkese teşekkürlerimi sunuyor, şenliklerimiz boyunca herkese iyi eğlenceler diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Kırklareli Belediyesi Halkoyunları Ekibi bir gösteri sergiledi. Halkoyunları ekibinin gösterisinin ardından Modern Dans Grubunun gösterisi yer aldı. Gösterilere öğrenciler büyük bir coşkuyla katılım gösterdiler.
Gösterilerin ardından Teknik Eğitim Fakültesi’nin Maket Ev, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun Halıcılık Desinatörlüğü, Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu’nun Grafik ve Savaş Erdem’in Fotoğraflı Şiir Sergisi açılışı yapıldı.
Açılışların ardından da konuklara pilav ve ayran ikram edildi. (yy)