Kırklareli Üniversitesi TBMYO'dan Kızılay'a rekor kan bağışı

Kırklareli Üniversitesi TBMYO'dan Kızılay'a rekor kan bağışı

Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrenci ve öğretim görevlileri, bu yıl ikincisi düzenlenen kan bağışı kampanyası kapsamında Kızılay yetkililerine 199 ünite kan teslim edildi. Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Cevat Gülcü önderliğinde, Edirne Kızılay Kan Merkezi ile beraber organize edilen ve 24- 25 Şubat tarihlerinde, 13:00- 20:00 saatleri arasında gerçekleşen kan bağışı işlemlerinde adeta izdiham yaşandı.

Kan bağışı kampanyası öncesi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Serpil Evrensel tarafından öğrencilere kan bağışı konulu seminer verildi. Seminer çerçevesinde öğrencilerin merak ettiği sorular cevaplanarak, öğrencilerin kan bağışına olan ilgi ve destekleri arttırıldı.

Türk Kızılayı’na kan bağışlamak için toplamda 350 öğrenci ve öğretim görevlisinin katıldığı ve bunlardan 100 öğrencinin tansiyon, anemi gibi nedenlerden kanları alınmazken 50 civarındaki öğrencinin de zaman yetmediği için kan bağışı yapamadığı belirtildi.

Öğrencilerin çok büyük ilgi gösterdiği kan bağışı kampanyasına ayrıca Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sadık Uçar, Müdür Yardımcısı Levent Şenoymak ve öğretim görevlileri de katılım gösterdi. Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleşen kan bağışlama kampanyasına önderlik eden Öğretim Görevlisi Cevat Gülcü; ”Okulumuzda yapılan bu kan bağışı kampanyasına katılan tüm öğretim elemanı ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Kan veremeyen öğrencilerimiz için yeni bir organizasyonu yakın bir tarihte tekrar gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”dedi.