Kırklareli Valiliğinin Şöleni büyük beğeni topladı

Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından organizasyonu gerçekleştirilen 'Toplu Nikah ve Sünnet Şöleni' dün Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.

Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından organizasyonu gerçekleştirilen “Toplu Nikah ve Sünnet Şöleni” 08 Şubat 2009 Pazar günü saat 16.00’da Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Düzenlenen şölene; AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Vali Yardımcısı Zeki Koçberber, İl Özel İdaresi Sekreteri Raif Kelep, İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet İbrikçi, AK Parti Kırklareli Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan, AK Parti Teşkilatı, Kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
Demet Can ve Gamze Göçmen’in birbirinden hareketli şarkıları ile coşan kalabalık, zaman zamanda söylenen romantik şarkılarla duygusal anlar yaşadılar. Düzenlenen şölende konuşma yapan AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam AK Parti olarak daima yoksulların yanında olduklarını belirterek şunları kaydetti:
“Bugün burada Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen çiftlerin hem evlilik hayatına ilk adımı atma hem de çocuklarımız için erkekliğe ilk adımı atma şöleninde hep birlikteyiz. Burada böyle coşkulu bir kalabalık ile beraber olduğum için gerçekten çok büyük bir mutluluk duyuyorum.
Burada yapılan her iki törende bizim için çok önemlidir. Birincisi genç kardeşlerimiz dünya evine anlaşarak ilk adımlarını atıyorlar. Biz millet olarak evliliğe önem veren, aile kurumuna çok önem veren bir yapıya sahibiz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız kardeşlerimizin bu güzel hayallerinin gerçekleşmesi ve evlilik kurumuna ilk adımlarını atmaları için üzerine düşeni yapmıştır.
* “Evlenenlere herkes yardımcı olmalı”
 Peygamber efendimiz demiş ki “Evliliği kolaylaştırın, zorlaştırmayın” Bu ne demektir evlenenlere herkes yardımcı olacak başta Allah yardımcı olacak. Dünya evine girmek isteyen kardeşlerimize yardım konusunda toplumun her kesimine görevler düşüyor. Yine bugün peygamberimizin sünneti olduğu için adı sünnet olarak anılan ve sünnet düğünü olarak yapılan çocuklarımızın sıhhati için gerçekleştirilen operasyon ile erkekliğe ilk adımlarını attıkları bir günü yaşıyoruz.
Ülkemizde geçtiğimiz dönemlerde yaşanan çok değişik krizlerden dolayı insanlarımız ekonomik imkansızlıkların içerisine düştüler. Biz iktidara geldiğimizden itibaren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’nu harekete geçirdik. Toplumun en alt gelir seviyesi ile yaşayan insanlarımızın insani ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken vatandaşlarımız ile beraber olmaya söz verdik. Sağlık güvencesi olsun olmasın her vatandaşımız istediği hastanede istediği doktora muayene olabiliyor.
* “Sosyal Yardımlaşma Fonu yıllardan beri var”
“Kendisi tok iken komşusu aç yatan bizden değildir” diye bir söz vardır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden bayramlarda çocukların yüzünü güldürmekte zorluk çekenlere, çocuklarını okula yollarken harçlık veremeyenlere, kış gelipte bacasından duman tütmeyenlere kömür yardımı gibi çeşitli yardımlarda bulunduk.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu bugün icat edilmiş bir şey değildir. Bu fon yıllardan beridir var. Ama burada bulunan paralar başka bir yerlere gitmiş. Şimdi bizsizlerin dertleri ile dertlenen, kimsesiz insanlara sahip çıkma anlayışı ile yola çıkarak bir takım ekonomik sıkıntısı bulunan insanlarımızın hizmetine sunduk.  İnsanlarımızın yüzünün gülmesi bizim vazifemizi en mükemmel şekilde yaptığımızın göstergesi olmaktadır. Gecemizi gündüzümüze katarak yorulmadan usanmadan kim ne derse desin duymadan insanlarımıza hizmet etmek için gece gündüz hizmet etmek için çalışmaya devam edeceğiz.
* “Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum”
Tabii ki bu hizmetler kendiliğinden olmuyor. Bu hizmetlerin insanlarımıza en iyi şekilde ulaşabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda çalışan arkadaşlarımıza ve değerli valimize önemli görevler düşüyor. Bu güzel programın hazırlanmasında, herkesin kapısının tek tek çalınmasında, her türlü ihtiyacın tespit edilmesinde başta Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş olmak üzere Vakıf’ta çalışan memur ve işçi arkadaşlarımızın çok önemli katkıları olmuştur.  Sizlere yapılan bu hizmetlerden dolayı hepsine teşekkür ediyorum.”
Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş tüm törene katılanları tebrik ederek şunları kaydetti:
“77 çiftimizi resmi nikaha kavuşturmuş bulunuyoruz. Resmi nikahı kıyılan bu çiftlerimizi tebrik ediyorum. Nikahlarının hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. 51 delikanlı sünnet olarak erkekliğe adım attı. Onları da kutluyorum. İnşallah sağlıklı bir şekilde damatlıklarını da giymelerini görmemesi cenabı Allah nasip eder. Hepinizi çok seviyoruz.”
AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ile Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un yaptığı konuşmanın ardından nikahı kıyan 77 Çift ile Sünnet olan 51 çocuğa başta Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş olmak üzere, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve katılımcılar tarafından Nikah Cüzdanları, altınlar ile Elektrik Süpürgesi ve Televizyonlar verildi. (s)