Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'a iade-i ziyarette bulundu

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'a iade-i ziyarette bulundu

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, kendisine gerçekleştirilen “Hayırlı olsun” ziyaretlerinin ardından, iade-i ziyaretlere başladı. Bu kapsamda Vali Aydoğdu dün, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın makamında konuğu oldu. Aydoğdu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada; Kırklareli'nde asıl hizmeti yapacak olanların Kırklarelililer olduğunu, Kendilerinin de Kırklarelili vatandaşların hizmetinde onların tebliğ ettiği görevleri yapmaya gayret ettiklerini söyledi.     

Saat 11.30’da gerçekleşen ziyarete Vali Aydoğdu ve Belediye Başkanı Çağlayan’ın yanı sıra; Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğl, Il Jandarma Komutanı Mehmet Yiğit, Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur ve Il Genel Meclis Başkanı Tuna Soykan da iştirak etti.

“Bir yerin asıl hizmet kurumu; yerel yönetimlerdir”

Başkan Çağlayan, Vali Aydoğdu' nun ziyaretinden onur duyduklarını, Valilik ve Belediye'nin ortak çalışmaları doğrultusunda, Kırklareli halkına sonuna kadar hizmet edileceğini belirtti. Vali Aydoğdu' da, Kırklareli halkının istediği her türlü hizmeti yapmaya gayret gösterecekleri, Kırklareli'nde asıl hizmetin ise Kırklareli halkının kendilerinin yapması gerektiğini belirtti.

Vali Aydoğdu ayrıca, bir yerin asıl hizmet kurumlarının yerel yönetimler olduğunu belirterek, açıklamalarında şunları kaydetti;

“Kırklarelililer, Kırklareli'ni güzelleştirecek, kalkındıracaklardır”

"Bir yerin sahibi orada yaşayanlardır. 21. yüzyıldayız ve bana göre devletlerin görevi vatandaş için hizmetleri yapılabilir kılmaktır. Asıl hizmet kurumları yerel yönetimlerdir. Merkezi idare ulusal katkı sorunlarını çözecek, yerel yönetimlerin üstesinden gelemediği varsa bu sorunlarda yardımcı olacak.

Kırklareli'nde kalıcı kalkınmanın temellerini, belediyeler, özel idareler atacak. Valiliklerde burada genel idareyle yani Ankara ile, genel bütçe durumunu gözetecek. Üstesinden gelinemeyen, hizmetler yatırımlar konusunda, genel bütçenin sağlanması konusunda bir bağ olacak. Bu anlamda Valiliğin görevi hükümet merkezine karşı mahallindeki halkın temsilcisidir. Mahallindeki halkın karşısında da merkezi hükümetin temsilcisidir. Böyle bir çift derslik görevi vardır valiliğin. Kırklareli'nde asıl hizmeti yapacak olanlar Kırklarelililerdir. Kırklareli'ni güzelleştirecek, kalkındıracaklardır. Bizler de Kırklarelili vatandaşlarımızın hizmetinde onların tebliğ ettiği görevleri yapmaya gayret ediyoruz.”