Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Ilimiz Valisi Cengiz Aydoğdu 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, toplumun temel taşlarını oluşturan öğretmenlerin Atatürk’ün izinde bir toplumu yeniden yapılandıran insanlar olduğunu ifade etti.

Aydoğdu öğretmenlerin, yetiştirdikleri insanların, yaşamlarının her kesitinde izlerinin olduğunu ifade etti. Kırklareli Valisi Aydoğdu yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“Toplumu aydınlatan ve çağdaş medeniyete giden yolun işaret taşları olan öğretmenlerimiz; Atatürk'ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözünü kendilerine ilke edinen, bireyi ve toplumu yeniden inşa eden aydın ve bilge kişilerdir.

Bizlerde ve kişiliğimizde izleri olan öğretmenlerimizle ilişkilerimiz hayat boyu devam eder. Yüreğimizin derinliklerinde ebediyen sakladığımız öğretmenlerimiz bazen bir sözle, bazen, ne kadar haklı olduklarını hatırlatan hayat tecrübeleriyle akıllarımıza gelir. Öğretmenlerimizin sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, başkasının hakkını gözeten ve koruyan, araştıran, okuyan, hayatı seven iyi nesiller yetiştirmeleri geleceğe yapılacak en büyük yatırımdır.

Hiç şüphesiz eğitim, toplulukları çağdaş uygarlık düzeyine yükselten vazgeçilmez bir araçtır. Işte bu önemli faaliyeti, yani toplumu inşa etmeyi siz değerli öğretmenlerimiz yürütmektedir. Bu nedenle yarınlar adına umut bağladığımız asıl güç sizlersiniz.

Ulu Önder Atatürk; kurduğu Cumhuriyetin ilelebet yaşamasının ve muasır medeniyet seviyesini yakalamasının, öğretmenlerimizin yetiştirecekleri "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillere bağlı" olduğunu belirtmiş, bu düşüncesini "Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir" veciz sözleri ile de ifade etmiştir.

Ulu Önder Atatürk'ün Başöğretmen kabul edildiği bu anlamlı ve önemli günde tüm öğretmenlerimizin "Öğretmenler Günü'nü" kutluyor, selam, sevgi ve şükranlarımı sunuyorum. Vefat eden değerli öğretmenlerimizin de aziz hatıralarını hürmetle yad ediyorum.