Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş Aydın Valiliğine atandı

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş Aydın Valiliğine atandı

  Kendi isteğiyle merkeze alınan Aydın eski Valisi Mustafa Malay’ın yerine göreve Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş atandı. Kırklareli Valiliğine’de Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu atandı. Vali Malay’ın 30 Nisan 2009 tarihinde Aydın’a ve Aydınlılara veda etmesinin ardından Aydın Vali Vekili olarak Vali Yardımcılarından Celal Ulusoy atanırken, Aydın Valiliğine kimin atanacağı merak konusu olmuştu. . Bugünkü Resmi Gazetede yayınlanan kararname ile 2 aydır gündemde olan atamalara son nokta konulmuş oldu.

Valiler Kararnamesi ile netlik kazanacağı ifade edildi. Aydın Valiliğine Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş atanırken, Aydın’a atanacağı ileri sürülen Amasya Valisi M. Celalettin Lekesiz de Hatay Valiliğine getirildi. Bu arada kendisine bir Aydınlı olan Yörük Ali Efe’nin torunu Uşak Valisi Kaykan Kavas ise Ankara’ya Merkez Valisi olarak atandı.

HÜSEYIN AVNİ COŞ KİMDİR?

1959 yılında Isparta'nın Eğirdir Ilçesinde doğdu. 1976 yılında Eğirdir Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesine devam etti. 1977 yılında kaydolduğu Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin Iktisat ve Maliye Bölümünden 1981 yılında iyi derece ile mezun oldu. 1982 yılında Antalya Maiyet Memuru olarak Mülki Idare Amirliğine başladı. Kaymakamlık stajı esnasında Burdur Bucak Ilçesinde Kaymakam Vekilliği ve Belediye Başkanlığı yaptı. 1983 yılında 69. dönem Kaymakamlık Kursunu "Üstün Başarılı" derecesiyle bitirdi.

1984 yılında Ordu Ili Akkuş Ilçesi Kaymakamlığına atandı. 1987 yılında Sivas Ili Imranlı Ilçesi Kaymakamlığına atandı.1988 yılında Içişleri Bakanlığınca düzenlenen yabancı dil kursunu bitirdikten sonra bir yıl süreyle A.B.D.'ne gönderildi. 1989 yılında Siirt Ili Şirvan Ilçesi Kaymakamlığına atandı. 1991 yılında Olağanüstü Hal Bölge Vali Yardımcılığına (Diyarbakır) atandı. 1995 yılında Içişleri Bakanlığı A.P.K. Kurulu ve Sivil Savunma Genel Müdürlüklerinde Daire Başkanı olarak görev yaptı. 1995 yılında Içişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliğine atandı. 1996 yılında Mülkiye Başmüfettişi oldu. Güvenlik ve yönetim konularında çeşitli kurs ve seminerlere katıldı.

30 Ocak 2003 Tarih ve 2003/5221 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Bingöl Valiliğine atandı. 01 Mayıs 2003 Tarihinde oluşan Bingöl Depreminin hasarlarının süratle onarılması ve özellikle kış mevsimi gelmeden afetzedeler için yapılan kalıcı konutların tamamlanmasında büyük katkıları nedeniyle Genç Girişim ve Yönetişim Birliğince “Yılın Valisi” seçildi. 01 Aralık 2003 Tarih ve 2003/6478 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Aksaray Valiliğine atandı. 30 Aralık 2005 Tarih ve 2005/9864 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla Kırklareli Valiliğine atandı.

12 Haziran 2009 tarihinde de 2009/15064 sayılı kararname ile Aydın’a atanan 50 yaşındaki genç ve başarılı geçmişi bulunan Coş’un, 10-15 gün içerisinde Aydın’daki görevine başlaması bekleniyor

Kırklareli’nin yeni valisi Cengiz Aydoğdu kimdir?

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu 1958 yılında Aksaray'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini 1985'de bitirdikten sonra 1986-1989 yıllarında Ağrı Valiliğinde kaymakam adayı, 1989-1991'de Çorum Mecitözü Kaymakamlığı, 1991-1993'de Malatya Doğanyol Kaymakamlığı, 1993-1996'da Sivas Vali Yardımcılığı, 1996-1997'de Antalya Gazipaşa Kaymakamlığı, 1997-1998'de Içişleri Bakanlığı APK Kurulu Daire Başkanlığı, 1998-2000'de Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, 2000-2003'de Nüfus ve Vatandaşlık Işleri Genel Müdür Yardımcılığı, 2003'de Nüfus ve Vatandaşlık Işleri Genel Müdürü olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Vali Cengiz Aydoğdu, iyi derecede Ingilizce bilmektedir.

Atamalarla ilgili resmi gazete yayınlanan kararname

Resmi Gazetede yayınlanan ve internet sitesine de konulan kararnameye göre, Istanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Osmaniye Valiliğine atandı. Aynı kararnamede seçim döneminde adı sıkça gündeme gelen Tunceli Valisi Mustafa Yaman, Giresun Valiliğine atandı. Kararnameye göre, 8 ilin valisi merkeze alındı.

Merkeze alınan isimler şöyle; Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Kırşehir Valisi M. Lütfullah Bilgin, Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Uşak Valisi M. M. Kayhan Kavas ve Kırıkkale Valisi M. Bahrettin. Görev yerleri değiştirilen 13 valinin isimleri ve yeri görev yerleri de şu şekilde oldu;

Amasya Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay'a, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Kırklareli'ne, Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Tunceli'ye, Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kırşehir'e, Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın'a, Konya Valisi Osman Aydın, Nevşehir'e, Malatya Valisi Halil Ibrahim Daşöz, Amasya'ya, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya'ya, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa'ya, Tunceli Valisi Mustafa Yaman, Giresun'a, Van Valisi Özdemir Çakacak, Uşak'a, Batman Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon'a, Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ'a, atandı. 9 ilin valisi de çeşitli görevlerdeki yöneticilerden atandı. Buna göre, Develi Kaymakamı Ahmet Turhan, Batman'a, Nizip Kaymakamı Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale'ye, Mülkiye Başmüfettişi Ahmet Kara, Kars'a, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Van'a, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Kolat, Sivas'a, Mülkiye Başmüfettişi Yılmaz Arslan, Balıkesir'e, Mülkiye Başmüfettişi Doç. Dr. M. Ulvi Saran, Malatya'ya, Mülkiye Başmüfettişi Mustafa Yemlihalıoğlu da Artvin'e atandı.