Kırklareli Valisi'ni sınav belirledi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 89. Yıldönümü dolayısıyla Kırklareli Valilik Makamı'na geçecek olan öğrenciyi Vali Coş yaptığı sınav ile belirledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 89. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kırklareli’nde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah saat 08.00’de Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma törenini ardından Kırklareli Atatürk İlköğretim Okulu’ndan bir heyet Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret etti.
Okul Müdürü Mustafa Akyüz’ün başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette öğrenciler Nihal Akdemir ile Furkan Aygün yer aldı. Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Başramı dolayısıyla Kırklareli Valilik Makamı’na geçecek olan öğrenciyi belirlemek için bir sınav yaptı. Sınavda her iki öğrenciden Vali’nin görevlerini yazmalarını istedi. Yapılan sınav sonucunda Nihal Akdemir Kırklareli Valisi olmaya hak kazandı.
Valilik Koltuğuna oturan Akdemir ilk olarak Kırklareli Belediye Başkanı’nı arayarak, şehir içi yollardaki bozuklukların bir an evvel giderilmesi için çalışmaların yapılmasını istedi. Ardından Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü’nü arayan Akdemir ilimizde Resim ve Müzik konusuna çok büyük taleplerin olduğunu ve Milli Eğitim olarak okullarda bu konularla ilgili daha geniş kapsamlı çalışma yapılmasını istedi. Tarım İl Müdürü’nü de arayan Akdemir Süne konusunda ilimizde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Asayiş konusunda tedbirlerin daha arttırılmasını isteyen Akdemir bu konuda da Kırklareli İl Emniyet Müdürü ile görüştü. Son olarak Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü’nü arayan Akdemir ilimizde Kültürel faaliyetlerin yetersiz olduğunu ve bu konuda müdürlüğün gerekli çalışmaları yapmasını istedi.
Bayram dolayısıyla geçici olarak Kırklareli Valisi olan Nihal Akdemir kendisinin de Vali olmak istediğini belirterek; “Buraya gelen Vali, kaymakam, Başbakan veya Cumhurbaşkanı halkımızın huzurlu, mutlu ve refah bir şekilde yaşaması, Atatürk’ün ilke ve inkılâplarının izinde, bilimin, fenin yolunda Türkiye Cumhuriyeti’nin en çağdaş seviyeye ulaşmasında yardımcı olmaktır. İlimize en güzel şekilde yönetmek için gelecekte inşallah bende bir Vali olurum” dedi.
Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’ta Nihal Akdemir’in eğer bir Vali olursa bunu en güzel ve en layığı ile yapacağından hiçbir şüphesinin olmadığını belirtti. Vali Coş bundan sonraki hayatlarında öğrencilere başarılar dileyerek onlara hediye verdi. (s)