Kırklareli ve diğer 24 ildeki tarihi gar binalarının satışı, TBMM gündeminde

Kırklareli ve diğer 24 ildeki tarihi gar binalarının satışı, TBMM gündeminde

TCDD’nin işletmecilik fazlası olarak belirlenen 9 adet taşınmaz ve içinde Kırklareli’ndeki tarihi gar binasının bulunduğu 25 adet Gar sahası satışı yapılmak üzere ÖIB’ ye devri, TBMM gündemine taşındı.

Bilindiği gibi TCDD taşınmazlarının satışına ilişkin yasanın Anayasa Mahkemesi’nde görüşülmesine karşın, TCDD’nin işletmecilik fazlası olarak belirlenen 9 adet taşınmaz ve 25 adet Gar sahası teknik komisyon tarafından satışı yapılmak üzere, Özelleştirme Idaresi Başkanlığı’na devri TBMM gündemine taşındı.    

TCDD, 9 Kasım 2006’da yürürlülüğe giren “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne Ait Taşınmazların Satışı ve Değerlendirilmesi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine dayanarak, bazı taşınmazlarını müzayede yolu ile satış işlemini yaptı.

Ancak, Danıştay 13. Dairesi söz konusu yönetmeliğin Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesi ile Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesine, mahkeme karar verinceye kadar da yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Ayrıca TCDD yönetiminin taşınmaz mallarının satışına dayanak olarak kullandığı 5793 sayılı kanunun 43.maddesi de CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne götürüldü.

Buna karşın TCDD’de teknik komisyon, işletmecilik fazlası olarak belirlenen 8 milyon 992 bin 85 m2’lik arazisi bulunan 9 adet taşınmaz ve 25 adet Gar sahasının TCDD Genel Müdürlüğü’nün 15 Mayıs 2009 tarihli kararı ile satışı yapılmak üzere Özelleştirme Idaresi başkanlığına devredilmesi kararı verildi.

Işte bunun üzerine CHP Zonguldak Milletvekili Ali Ihsan Köktürk, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vererek söz konusu durumu TBMM gündemine taşıdı. Köktürk, 5793 sayılı kanunun 43.maddesinin CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne götürülmüş ve karar beklenmekte iken, “yangından mal kaçırırcasına” 25 adet gar ve 9 adet taşınmazın satılmak üzere Özelleştirme İdaresine devredilmesinin nedenini sordu.

Garların satışının 25 adetle sınırlanmayacağına yönelik haberleri de anımsatan Köktürk, “Bu kadar gar satılınca TCDD'nin faaliyetini sürdüreceği başka alan kalacak mıdır?” sorusunu yöneltti.

Köktürk ayrıca, Bakan Yıldırım’ın AKP İktidarının başladığı 2002 yılından bugüne kadar kaç kilometre demiryolu yapıldığının da açıklanmasını istedi.

Soru önergesine göre, TCDD'nin ihtiyacı olmadığı öne sürülerek satılacak olan 25 gar; Eskişehir, Kırklareli, Karadeniz Ereğli, Kayseri, Karabük, Bor, Niğde, Balıkesir, Selçuk (Çamlık), Denizli, Uşak, Erzurum, Erzincan, Sivas, Muş, Kurtalan, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Gaziantep, Konya, Adana, İskenderun, Isparta, Eğridir ve Kütahya garları oldu.