"Kırklareli'ye sevgi ve selamlarımı gönderiyorum"

'Kırklareli'ye sevgi ve selamlarımı gönderiyorum'

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Valiler Kararnamesi kapsamında ilimiz Valisi Hüseyin Avni Coş’un ataması Aydın’a, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu’nun ataması da Kırklareli’ye yapıldı. Yakın bir zamanda ilimize gelecek olan ve Artvin’deki görevini devretmeye hazırlanan Vali Cengiz Aydoğdu, Artvin’de yaptığı çalışmalarla sevilen bir isim olmayı başarmış.

Artvin’de günlük olarak yayımlanan Serhad Artvin Gazetesi’nin Sorumlu Müdürü Orhan Şengün ile yaptığımız görüşmede kendisi, Vali Cengiz Aydoğdu’nun Artvin için güzel çalışmalara imza atan çok değerli birisi olduğunu ifade etti. Mersivan Kayak Merkezi’nin çalışmalarında öncülük ederek burayı Artvin’e kazandıran Aydoğdu burası için, “Alternatif kayak merkezi değil, alternatifsiz kayak merkezi olacaktır” demişti.

Edebiyata düşkünlüğü de, bilinen bir özelliği olan Vali Cengiz Aydoğdu’nun, DVD-VCD ve kitabı da hazırlanan ‘Göğe Komşu Topraklar Artvin’ projesinin tüm metinlerini kendisinin yazdığı öğrenildi.   

Orhan Şengün; “Valimiz sayın Cengiz Aydoğdu, Kırklareli’de de başarılı çalışmalara imza atacaktır. Bundan hiç şüphemiz yok. Böyle değerli bir idare adamının ilimizden ayrılması tüm Artvin’lileri üzmektedir.” dedi.

Gezmeyi çok seven ve kırsal bölgeleri sık sık ziyaret eden Aydoğdu, daha önce de yaylaların turizme açılmasının yaratacağı sakıncalar ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarla, ulusal basında gündeme gelmişti.

Önadım Medya Grubu olarak Artvin Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede, Vali Cengiz Aydoğdu’nun atamasıyla ve Kırklareli ile ilgili görüşlerini almak istediğimizi söyleyerek, telefon görüşmesi talebinde bulunduk. Ancak Aydoğdu’nun yoğun programı nedeni ile talebimizi nazik bir şekilde kabul edemeyeceğini ve “Yeni görev yerime iştirak etmeden açıklama yapmam uygun olmaz, geldikten sonra sık sık görüşeceğiz. Kırklareli’ye sevgi ve selamlarımı iletiyorum.” dediğini öğrendik.

Artvin’de halkın yanısıra yerel basına gösterdiği yakın alaka ve sevecen tavırlarıyla da sevilen bir isim olan Vali Cengiz Aydoğdu’nun ilimize gelişi Kırklareli’liler tarafından büyük bir merakla bekleniyor.