Kırklareli yine aykırı

Kırklareli yine aykırı

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İl Kongresi bugün gerçekleştiriliyor. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin her ilinde seçime tek listeden girilmesi yönünde görüş bildirmesine rağmen, Kırklareli’de yapılacak kongrede iki ayrı liste yarışacak.

AKP’de 7 yıl boyunca İl Yönetiminde bulunan ve İl Genel Meclisi’nde Grup Başkanlığı görevini yapan Yurdaer Ulus ile AKP’nin kurucuları arasında yer alan ve iki dönem Merkez İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Ertan Özbek, Il Başkanlığı için yarışacaklar.     Geçtiğimiz yerel seçimlerde AKP’den Kırklareli Belediye Başkan aday adayı olan, parti kurmaylarından Av. Şenol Gürşan’ın ise bu iki listenin hangi tarafında yer alacağı kongre öncesinde henüz netleşmedi. Bize göre, Gürşan’ın tercihi seçim sonucunu belirleyecek.

Ulus; “Bu seçim, hayat sahnesindeki  rollerden biri”

AKP Kırklareli İl Başkanlığı’nın bugün gerçekleşecek İl Kongresindeki adaylardan birisi de Yurdaer Ulus. 7 yıldan bu yana AKP il yönetiminde ve İl Genel Meclisi üyeliğinde yer alan Ulus, 3 hafta önce AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Ankara’ya gittiğini belirtti ve konuyla ilgili şu söylemleri dile getirdi:

“Mevcut üye arkadaşlarımızdan başkan adaylığı hususunda teveccühler gelmeye başladı. Bu teveccühleri sayın Genel Başkan’ımız ve Başbakan’ımızın daveti de taçlandırdı. 7 yıldan bu yana hem il yönetimi, hem de Il Genel Meclis Üyeliği gibi partimin değişik kademelerinde görevler aldım. Partimizi ve mevcut ilçe teşkilatlarımızı bu süreç içerisinde iyi tanıdığımı düşünüyorum. Bu, adaylık kararımı daha da kolaylaştırdı. Nasip olursa bugün yapılacak olan 3. kongremizle, başkanlık konumunda hizmetlerimize devam edeceğiz.”

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davetinde ve 20 dakika süren görüşme sonrası, aday olabilirliğinin kesinleşmesinde, ilçelerle olan uyumlu çalışmaların da etkisi olduğunu kaydeden Ulus, ‘Bu seçim, hayat sahnesindeki rollerden biri’ diyerek, önemli olan şeyin kazanmak veya kazanmamak değil, kalıcı dostluk olduğunu ifade etti.

Diğer aday Ertan Özbek’le yıllardır ticari komşuluğu ve dostluğu olduğunu söyleyen Ulus; “Benim tek isteğim, yıllar sonra yaşlandığımızda, ikimizin de bastonlarla gezerken, geçmişten kalmış tatlı anıları beraberce yadedebilmektir. Benim için önemli olan budur.

Ben kadere çok inanan bir insanım. Delegelere güveniyorum. Başkanlığı kazanamasam da ‘Rabbim böyle istemiş’ derim” dedi.

İl teşkilatına yönelik hazırladığı taslakta 4 ana teması olduğunu belirten Ulus, bugünkü kongrede yapacağı konuşmada bunları da dile getireceğini söyleyerek, 4 ana temayı şu şekilde belirtti:

“Birincisi sistem, ikincisi aklın ve kalbin birleştirilerek beraber çalıştırılması, üçüncüsü çeşitliliklerin birleşimi ve bu birleşimden bereket doğacağı, dördüncüsü de birlik ve beraberlik.”

Özbek; “Ben ne olursa olsun hiçbir zaman partime zarar vermem

İki dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüten Ertan Özbek, partinin bugün gerçekleştirilecek İl Kongresinde, AKP İl Başkanlığı için yarışacak adaylardan bir diğeri.

Özbek konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamalarda, partinin kurucuları arasında bulunduğunu, iki dönem Merkez İlçe Başkanlığını başarıyla yürüttüğünü, bugün gerçekleşecek seçimlerde delegelerin iradesi ile bu göreve kim layık görülürse onun seçileceğini, kendisinin seçilmese bile yine AKP saflarında yer alacağını önemle belirtti.

Özbek açıklamasında şunları kaydetti; “Partimizin kurucuları arasında yer alan, iki dönem Merkez İlçe Başkanlığı görevi yürüten, teşkilatçılığı da iyi bilen biri olarak, Il Başkanlığı görevini hakettiğimi düşünerek aday oldum. Elbette bu demokratik bir haktır.

Başkaları da aday olacaktır. Bu tür kongrelerde, tek liste olmaktansa; iki veya üç listenin birden yarışması, delegelerin özgür iradelerini kullanmaları açısından çok önemlidir. Dolayısıyla, bu göreve kim layıksa, bu görevi kimin daha iyi bir şekilde üsteleneceği düşünülüyorsa o seçilecektir.

Şunu da önemle belirtmek istiyorum ki; benim amacım kimseyi rakip görmek, küsmek, kızmak değildir. Ben yıllardır partimin menfaati için çalıştım, çalışmaya da devam edeceğim. Bizler seçimde kaybetsek bile, kazananı tebrik etmesini biliriz. Onlar da bizim arkadaşımızdır, hepimiz aynı çatı altındayız. Seçimi kaybedersem, yine partimin vereceği bir görevi seve seve üstleneceğim.

Partimizin kurulma aşamasında bizzat aktif rol oynayan biri olarak, çektiğimiz zorlukları çok iyi biliyorum. Hal böyleyken, yapılacak olan İl Başkanlığı seçimlerinde “kavga, gürültü, patırtı” şeklinde düşüncelere saplanmak son derece yanlıştır. Bu tür düşüncelere sahip insanları da kınıyorum. Ben ne olursa olsun hiçbir zaman partime zarar vermem. Dolayısıyla diğer liste veya listelere saygım sonsuzdur. 

Bizim kafamızda “tilki” dolaşmaz. Bugüne kadar hep “doğru” siyaset yatığımız için, insana odaklı bir politikamız oldu. “Ben nasıl insanlara daha iyi hizmet verebilirim?” düşüncesi güdüldü. İnsana insan olduğu için hizmet ediyoruz. Kimseyle kavgamız yok.”

Özbek, ilçelerde ve merkezde katıldığı toplantılarda, görüştüğü delegeler ile son derece olumlu bir uyum içerisinde olduğunu belirterek, bugün yapılacak olan kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Bize göre sonucu Gürşan belirler

Geçtiğimiz yerel seçimlerde AKP’den Kırklareli Belediye Başkan aday adayı olan, parti kurmaylarından Av. Şenol Gürşan’ın ise bu iki listenin hangi tarafında yer alacağı kongre öncesinde henüz netleşmedi. Bize göre, Gürşan’ın tercihi seçim sonucunu belirleyecek.

Eski Refah Parti İl Başkanı Gürşan, partinin kapanma sürecinde ceza almış, kendisine siyasi yasak konmuştu. 2008 Ağustos ayında yasağı kalkan Gürşan, yerel seçimlerde AKP’den Kırklareli Belediye Başkan aday adayı olmuş, fakat aday olamamıştı.

Bugün saat 13.00’de Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek İl Kongresine; AKP İstanbul eski İl Başkanı şimdiki İstanbul Milletvekili, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve C Bölge Teşkilatlanma Bşk. Yrd. Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Milletvekili, AKP 1. Bölge Koordinatörü Hayrettin Çakmak, Tokat Milletvekili, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve A Bölge Teşkilatlanma Bşk. Yrd. Zeyid Aslan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergen’in de katılması bekleniyor.