Kırklareli yolları off-road pistine döndü

Kırklareli yolları off-road pistine döndü

Uzun zamandır Kırklareli’nin bozulan yolları ile ilgili haberleri, vatandaşlarımızın şikayet, görüş ve önerilerini bu sayfalarda kamuoyuyla paylaştık.

Kış boyunca ilimizde devam eden, kazılıp tekrar doldurulan, tekrar kazılıp tekrar doldurulan ve neticede delik deşik olan yolların düzgün doldurulmadığını, bunun sonucunda da hava şartları nedeniyle daha da kötü hale geldiğini sürekli dile getirdik. Ancak Kırklareli Belediyesi bu konudaki suskunluğunu hala korumaya devam ediyor.

Belediye kötü kokan çöp konteynırı, yıkılmak üzere olan trafik levhası ve buna benzer küçük çaplı işlerin haberlerine cevap verebiliyor.

Ancak yol haberlerine hala bir açıklama yapmamış olması, vatandaşların şikayet ve sorularına cevap vermemesi soru işaretlerinin çoğalmasına neden oluyor.

Belediye sadece birkaç yere göstermelik yama yapmakla yetiniyor. Bu da vatandaşın adam yerine konulmadığı hissine kapılmasına sebep oluyor. Geçtiğimiz aylarda bankadan yüklü miktarda kredi çeken, festivale para ayıran, personel sayısını azaltan, Eylül ayından itibaren katı atık aidatı toplayacak olan belediyenin her günü ayrı bir enteresanlıkla dolu faaliyetlerinin arasında, nedense yollar bir türlü düzeltilemiyor. Kırklareli’nin girişine kadar herşey normal. Ancak şehir merkezine doğru ilerlemeye başlayınca işler değişiyor. Ilimize şehir dışından ve yurt dışından gelen misafirler ilk olarak at arabalarıyla karşılanıp, daha sonra ise off-road yapmaya gelindiğini sandıkları bozuk yollarla karşılaşıyorlar. Tüm ana caddeler, meydanlar, mahalleler, sokaklar işin içinden çıkılmaz bir halde günden güne daha da berbat bir hale geliyor.

Tabii bu zorlukların faturası hep vatandaşa çıkıyor. Birkaç yerde açılan çukurların üstüne hemen gelişi güzel bir yama yapılıyor ve yollar yine kaderine terkediliyor. Vatandaşın en çok canını sıkan konu ise, bölgedeki başka il ve ilçelerde de aynı doğalgaz çalışmalarının yapıldığı, ama yollarının muntazam bir şekilde tekrar tamir edildiği konusu.

Kırklareli’nde aylardır düzeltilmeyen Istiklal Caddesi ise sürücüler için tam bir işkence yolu olarak nitelendiriliyor. Yolların bu durumu yüzünden eski yeni model birçok araç, sık aralıklarla arıza yapıyor ve tamire gitmek zorunda kalıyor. Bu da masraflar arasında sıkışıp kalmış, Eylül’den itibaren de belediyeye katı atık aidatı ödeyecek olan vatandaşı zor durumda bırakıyor. Bankadan kredi çeken belediyenin bu parayı borçları için kullanmak zorunda kaldığını iddia eden vatandaşlar da, yolları tamir etmeye bütçesi yetmeyen belediyenin, haftada bir piyasaya çıkardığı bir araçla belirli yerlerde yama yaparak yol çalışması görüntüsünü sağladığını söylediler.

Kırklareli’nde yolların ne zaman sağlıklı bir hale kavuşacağı büyük merak konusuyken, başkanlık koltuğuna ikinci kez ve bu defa seçilerek oturmuş olan Cavit Çağlayan’ın konu ile ilgili bir açıklama yapması da, Kırklarelilierin beklentileri arasında. Belediyenin fiziki hizmetlerin yanısıra açıklama yaparak halkı bilgilendirme ve aydınlatmanın da bir hizmet olduğunu söyleyen vatandaşlar, ciddiye alınmak istediklerini ve kötü kokan konteynır, tamir edilen trafik levhasında olduğu gibi yolların durumu ile ilgili olarak da belediyeden bir açıklama beklediklerlni önemle söylediler.