Kırklarelili galericiler ne yapacak?

Kırklareli Merkez ilçede bulunan ikinci el oto galeri işletmecileri, oto galerilerinin şehir dışına çıkarılması ile ilgili kanun karşısında büyük bir kararsızlığa girdiler.

Şehirlerin yerleşim alanlarında bulunan ikinci el oto galerilerinin yerleşim alanı dışarısına çıkartılmasıyla ilgili kanun için bir araya gelen Kırklareli Belediye Başkanı ve Kırklarelili ikinci el oto galeri işletmesi sahipleri bir çözüm yolu bulamadılar. Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın makamında bir araya gelen ikinci el oto galeri işletmecileri belediyenin tahsis ettiği yeri beğenmediler. Başkan çağlayan; “Bilindiği üzere çıkarılan yeni bir kanunla şehirlerin yerleşim alanlarında bulunan ikinci el oto galeri 31 Mayıs tarihine kadar yerleşim alanlarının dışarısına çıkartılması gerekiyor. Bu kanuna sebep olarak ise ikinci el araçlarda LPG sisteminin tehlike olması ve şehir içinde araç fazlalığının olması şeklinde düşünüyorum. Ama gerekçe ne olursa olsun bu işyerleri sonuçta şehir dışarısına çıkartılacak. Belediyemiz tarafından Kofçaz yolu üzerinde araç muayene istasyonun yakınında bir yerde size yer tahsisi yapabiliriz” dedi.
Bu konuşmanın ardından galeri sahipleri belediye tarafından tahsis edilen bu yerin kendileri için uygun olmadıklarını dile getirdiler.
Başkan Çağlayan ise bu yerde tüm ikinci el galeri işletmeciliği yapan işyerlerinin bir arada olabileceğini, ikinci el araç almak isteyenlerin mecburiyetten oraya gideceğini belirtti.
Galericiler bunun üzerine “Bizim araçlarımız denenmek için ve kontrol edilmek için günde en az bir kez sanayiye geliyor. Aradaki mesafede yakılan benzin bizim için ek bir gider olacak. Hem Kofçaz yolu çok ters bir yer. Araba galerileri göz önünde bulundurulması gereken yerler” dediler.
Galericiler daha sonra Karahıdır Mahallesi’nde bulunan dört yol denilen yerin yakınlarında bir yer üzerinde durdularsa da bir karara varılamadı. Galericiler kendi aralarında yapacakları bir toplantı sonrası alacakları karar ile tekrar Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ile görüşecekler.
Galericilerin kendileri için önerilen yerleri kabul edip etmeyecekleri ise merak konusu oldu. (yy)