Kırklarelili öğrenciler, Gönül Köprüsü'nden geçtiler

Kırklarelili öğrenciler, Gönül Köprüsü'nden geçtiler

Bu yıl ikincisi düzenlenen, Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell’in ulaşım sponsorluğunda hayata geçirilen ‘Gönül Köprüsü’ projesi kapsamında, Kırklareli ve Eskişehir ilköğretim ile lise öğrencilerinden oluşan 6 otobüslük kafile, Balıkesir’in Ayvalık ilçesini ziyaret ettiler.
Çocuklar, Ayvalık’ın tarihi ve doğal güzelliklerini hayranlıkla izlerken, basın mensupları tarafından gördükleri ilgiden de memnun kaldılar.
Ayvalık’a gelen öğrencileri, Ayvalık Meslek Yüksek Okulu önünde Ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tümen ve Ayvalık’ta faaliyet gösteren basın mensupları karşıladı.
240 Öğrenci ve 18 Öğretmenden oluşan ‘Gönül Köprüsü’ kafilesine Ayvalık’ın tarihi ve doğa güzellikleri gezdirildi. Konuk öğrencilerin Ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce en iyi şekilde ağırlandığı gözlenirken, Ayvalık Ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tümen, “Çocuklarımızın Ayvalık’ta olmasından çok memnunum. Onları en iyi şekilde ağırlayarak, memleketleri olan Kırklareli ve Eskişehir’e, Ayvalık’a ait güzel anılar eşliğinde yolcu edebilmek için her şeyi planladık. Keşke bu proje kapsamında ülkemizdeki bütün öğrencilerimize Çanakkale Şehitliği gezdirilebilse. Milli Eğitim Bakanlığımızın, öğrencilerimiz için bölgeler arası kaynaşma, birlikteliği sağlama ve çocuklarımızın Türkiye’nin güzelliklerini yerinde görmesi için başlattığı bu uygulama için bizde elimizden gelen her şeyi yapma gayretlerindeyiz” diye konuştu.
Bu yıl 81 ilden on bini aşkın öğrencinin katıldığı ‘Gönül Köprüsü’ projesi ile Türkiye'nin dört bir yanından çocukların farklı illeri ziyaret ederek, bir yandan ülkemizin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfetmeleri, bir yandan da ömür boyu sürecek dostluklar kurmaları hedefleniyor. Il Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından seçilen öğretmenler eşliğinde gerçekleştirilen gezilerde yapılan birçok etkinliğin yanı sıra öğrenciler çevre etkinliklerine katılıyor, kültürel aktivitelerde bulunuyor, tarihi ve turistik mekânları gezme şansına sahip oluyorlar. 2008 yılında başlayan proje kapsamında bu yıl tam 10.000 öğrenci, 23 Haziran - 20 Temmuz tarihleri arasında 5 gün süren kültür turlarına katılacak. ‘Gönül Köprüsü’ne bu yıl da ilköğretim 7., 8. ve ortaöğretim 9., 10. ve 11. sınıflardan öğrenciler katılıyor. Bu yıl geçtiğimiz yıldan farklı olarak belirli bir kontenjan dahilinde engelli öğrencilerin de bu turlara katılması sağlanılmış.
Bu yıl, geçtiğimiz yıldan farklı olarak uzun mesafe yolculuklar için uçakla ulaşım sağlanılabiliyor. Proje kapsamında Ankara'dan Mardin'e, Ankara'dan Urfa'ya, Diyarbakır'dan Istanbul'a, Istanbul'dan Denizli'ye, Istanbul'dan Van'a, Mardin'den Izmir'e ve Van'dan Istanbul'a ulaşım uçaklarla sağlandığı bildirildi.
Otobüslerle yapılacak yolculuklarda ise tüm otobüsler araç takip sistemi ile her an izlenebilirken, Aileler de kendilerine verilen şifreyle www.gonulkoprusu.org sitesinden çocuklarının şehirlerarası yolculukları boyunca nerede bulunduklarını takip edebiliyorlar.