Kırklarelili şairler, engelli gençlere moral verdiler

Kırklarelili şairler, engelli gençlere moral verdiler

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziosman Paşa Şubesi üyeleri, Tekirdağ' ın küçük ve şirin bir beldesi olan Kumbağ’da Milenyum Camping alanında kamp yapmanın keyfine vardılar. Kamp kapsamında Muratlı'lı Şair Sedai Kavrık ve Kumbağ Belediyesi “engelli gençlere moral gecesi” adı altında muhteşem bir organizasyona da imza attı. Etkinliğe Kırklarelili şairlerimiz; Alaeddin Ikican, Erman Ulusoy, Enis Ilgar ve Mehmet Özbilen de şiirleri ile renk kattılar.           

Bu etkinlik ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Şube Başkanı Ahmet Gürlevik şunları ifade etti;

"Bu kamp engelli vatandaşlarımız için tatil, dinlence ve aynı zamanda rehabilitasyon amaçlıdır. Bununla beraber bu kamp çeşitli etkinlikler ile birlikte onlar için bir moral kaynağı taşımaktadır.

3 ay sürecek olan 1. Engelsiz Yaz Tatili Kampı 70' er kişilik gruplarla her hafta dönüşümlü olarak gerçekleşecektir. Kampın açılışına Tekirdağ, Çerkezköy ve Çorlu Sakatlar Derneği Şubeleri de katılacaktır" dedi.

Milenyum Kampı'ndan haberdar olan Muratlı'lı Şair Sedai Kavrık'ın engelli gençlere moral gecesi düzenlemeye yönelik girişimlerini Kumbağ Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar da destekledi. Tekirdağ Namık Kemal Şiir Grubu Şairleri' nin katılımıyla, bu güzel etkinlik 30 Haziran Salı Gecesi düzenlendi. Programa; Istanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Şarköy, Ipsala, Çorlu, Muratlı, Hayrabolu ve Malkara' dan da şair ve müzisyenlerin katıldı. Bu gecede şairler, kitaplarını bedelsiz olarak yapılacak masrafları karşılamak için organizasyon komitesine hediye ettiler. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen başta Kumbağ Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar’a ve ekibine teşekkür eden Şube Başkanı Ahmet Gürlevik yaptığı açıklamada; 

“Aslına bakarsanız herkes engelli adayıdır. Onun içindir ki engelli vatandaşlarımıza karşı halkımızın daha duyarlı olmasını canı gönülden beklemekteyiz. Bu anlamda bütün halkımızın desteklerini bekliyoruz” dedi.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Kumbağ Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar şunları ifade etti; “Engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri beraber kaldırmalıyız. Onlara herzaman ve her konuda destek olmalıyız. Bizler Kumbağ Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yapacağız” dedi. Şair Sedai Kıvrık ise: ''Arkadaşlarımızın buraya geldiklerini öğrendiğimiz andan itibaren elimizden geldiğince onlar adına birşeyler yapma mücadelesi içersine girdik. Insan olarak asla duyarsız kalamazdık, asıl engel insanların duyarsız kalmaları ve vicdansız olmalarıdır'' dedi.

Kıvrık, bundan sonra düzenleyecekleri etkinliklerde bugüne kadar gözardı edilmiş olan kesimleri ele alacaklarını ve toplumsal sorumluluk bilincini sanatçı kimliğinden önce insani vazifeyle tekrar yaşatma adına duyarlı projelere imza atacaklarını benzer etkinlikleri huzurevleri, cezaevlerinde de gerçekleştireceklerini belirtti. Şair Sedai Kıvrık, Fevzi Kurtuluş, Fehmi Altunay, Beytullah Arabacı ve Ufuk Şenpire gibi sanatçı dostlarının da katılımlarıyla bu anlamlı gece renklendi.

Gecenin sunuculuğunu Fedai Kavrık ve Malkaralı Eğitimci Şair Şiir Yorumcusu Ressam Belkıs Yıldız Erk'in yaptığı müzikli şiir dinletisine Kırklareli'nden Alaeddin Ikican, Erman Ulusoy, Enis Ilgar ve Mehmet Özbilen katıldı ve şiirlerini seslendirdiler. Etkinlikte ayrıca Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, katılımcılara isimleri yazılı plaket de takdim etti.