Kırklarelili Sanatsevenlerden muhteşem Avni Anıl konseri

Kırklareli Sanatsevenler Derneği dünyaca ünlü saz ustası Nedim Nalbantoğlu ve dünyaca ünlü kanun ustası Göksel Baktagir ile beraber müthiş bir Avni Anıl konseri verdi.

Kırklareli Sanatsevenler Derneği 25 Mayıs Perşembe akşamı Kırklareli Kültür Merkezi gösteri salonunda Kırklareli Belediyesi’nin katılarıyla bir konser verdi. Konsere Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve yüzlerce sanatsever katıldı.
İrfan Korkmaz’ın şefliğinde şeflik yaptığı konserde koro olarak Savaş Erdem, Levent Yavuzer, Ferudun Algıtlı, Maksut Tamir, Ali Sert, Zeki Coşkun, Ertan Gürdal, Mehmet Balta, Aygül Çınar, Seval Koba, Nalan Çokşen, Asuman Trak, Serpil Yavuzer, Ruhsan Kaya, Leyla Saygın, Sunten Aksoy ve Nebahat Şener bulundu.
Saz ekibinde ise dünyaca ünlü Keman Virtüözü Nedim Nalbantoğlu ve dünyaca ünlü Kanun Virtüözü Göksel Baktagir’in yanı sıra Yusuf Şişik, Mehmet Genç, Osman Taşkın, Hakan Konyar, Hasan Meriç, Süreyya Meriç, Ahmet Arslan, Ömer Darcanlı yer aldı.
Salonun tamamen dolmasının ardından saat 20.30’da başlayan konser iki bölümden oluştu ilk bölümde Avni Anıl’ın koro halinde dillendirilen besteleri, Safalar Getirdiniz, Bir Kere Bakanlar Unutur Derdi Günahı, Biraz Kül Biraz Duman, Mihrabım Diyerek, Çal Gitar, Gelin Alayı şeklinde olurken solo şarkılar ise Ertan Gürdal, Sen Kimseyi Sevemezsin – Nalan Çokşen, İnan İnan ki Kimse Bana Senin Gibi, Asuman Trak, Gözlerin Bir Aşk Bilmecesi – Ruhsan Kaya, Pişman Olurda Bir Gün isimli besteleri seslendirdiler. Konserin ilk bölümünün tamamlanmasının ardından ara veridi.
Konserin ikinci bölümünde de konser tüm coşkusuyla devam etti. Seslendirilen koro şarkılar ise şu şekilde oldu; Dil Şâd Olacak Diye, Kader Kime Şikâyet edeyim, Bir Ateşim Yanarım, Dağlar Dağlar, Erkilet Güzeli, Yar Saçların Lüle Lüle
Solo şarkılar ise şu şekilde oldu; Aygül Çınar, Ayrılık Ateşten Bir Kor – Zeki Coşkun, Sevmiyorum Seni Artık - Seval Koba, Rüya Gibi Uçan Yıllar – Ali Sert, Sen Hep Beni Mazideki Halimle Tanırsın.
Konserde zaman zaman Nedim Nalbantoğlu ve Göksel Baktagir birlikte çıkardıkları albümlerden eserler çaldılar. Sanatseverler Derneği, Nedim Nalbantoğlu ve Göksel Baktagir’in de katılımıyla gerçekleşen konserde Kırklarelili sanatseverlere doyumsuz bir gece yaşattılar. Konserin sonunda ekip ayakta alkışlanırken Belediye Başkanı Cavit Çağlayan Kırklareli Sanatsevenler Derneği Başkanı Hakan Konyar’a günün anısına plaket ve çiçek takdim etti. (yy)