Kırklarelili Sanatsevenlerden muhteşem konser

Kırklareli Sanatsevenler Derneği Türk Sanat Müziği Topluluğu'nun 'Segah ve Hüzzam Makamında Konser' adı altında muhteşem bir konser verdi.

Kırklareli Sanatsevenler Derneği Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından, 26 Şubat Çarşamba günü saat 20.30’da  Kültür Merkezi’nde Segah ve Hüzzam Makamında Konser’e Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kırklareli Sanatsevenler Derneği Türk Sanat Müziği Topluluğu, Koro Şefi İrfan Korkmaz’ın yönetiminde, Segah ve Hüzzam Makamından çok değerli eserleri seslendirdi.
23 değişik eserin seslendirildiği konsere Kırklareli haklıda büyük ilgi gösterdi. Konser sonunda konuşma yapan Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Kırklareli Sanatsevenler Derneği Türk Sanat Müziği Topluluğu’na teşekkür etti.
Vali Coş ayrıca konsere katılan herkese de teşekkür ederek, Kırklareli Valiliği tarafından 06 Mart Cuma akşamı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan konsere tüm Kırklareli halkını davet etti.
İki bölümden oluşan konserde Segah ve Hüzzam Makamında olan şu eserler seslendirildi;
1. BÖLUM
Tuti-İ Mucize, Gözlerinden İçti Gönlüm Neş'eyi, Rindlerin Akşamı, Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim, Akşamın Olduğu Yerde, Türlü Derde Ben Deva Buldum, Çekemezler Sevgimizi, Kuş Olup Uçsam, Yine Bir Sızı Var İçimde, Leyla Bir Özge Candır, Manada Güzel Ruhta Güzel, Sevdim Seni Kır Çiçeğim
2. BÖLÜM
Bir Rüzgârdır, Rüzgar Susmuş Ses'vermiyor Nedendir, Gel Gitme, Kalmasın Gözüm Yollarda, Özlesem De Seni Her An, Olmaz İlaç Sine-İ Sad Pareme, Şu Yalan Dünyayı Aşksız Geçirme, Ayrılık Yaman Kelime, Gönlüm Seher Yeli Gibi, Taksim (Hüzzam) Gecenin Matemini, Seni Her Dem Anıyorum, Benim Sen Nemsin Ey Dilber(ay)