Kırklarelililer 26 Ekim'de ilimizde olacak Hürriyet Treni'ni merakla bekliyor

Kırklarelililer 26 Ekim'de ilimizde olacak Hürriyet Treni'ni merakla bekliyor

Hürriyet Gazetesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) ortak girişimiyle "Hürriyet Hakkımızdır. Tren Özgürlüktür" treni, 13 Ağustos 2008 tarihinde Kırklareli’ne gelmişti. Çok sayıda değişik aktivite ve eğlencelerin gerçekleştiği Hürriyet Trenine Kırklareli halkı da büyük ilgi göstermiş, yaşı küçük olan çocuklar Kırklareli tren garında ilk defa bir tren görmenin mutluluğunu yaşamışlardı.

Insan hakları yolculuğuna bu yılda devam eden Hürriyet Gazetesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) ortak girişimiyle "Hürriyet Hakkımızdır. Tren Özgürlüktür" treni yeniden 26 Ekim tarihinde Kırklareli’nde olacak. Bu özel gün için Kırklareli Festival Alanı Tren Garı binasında hazırlıklara bu hafta başlanılması bekleniyor.

Bu yıl yine raylar üzerinde 45 gün sürecek yolculukta 45 şehir gezecek olan Hürriyet Treni 10 kilometre yol gidecek. Geçen yıl gidilen tren istasyonlarında çocukların ilgi odağı olan Akbank Çocuk Tiyatrosu, bu kez “En Mutlu Kim” oyunu ile çocukları sevindirecek. Uluslararası Af Örgütü,  çocuklara haklarını anlatan dev bir kutu oyunuyla seslenecek ve hak kavramını onlarla deneysel bir şekilde paylaşacak. Fişek Enstitüsü’nün Çalışan Çocuklar Fotoğraf Sergisi’ne ve Çocuk Ihmal ve Istismarını Önleme Platformu’nun “Ben Her Şeyi Devletten Bekliyorum!”başlıklı sergisi eşlik edecek. Coca Cola, Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki gençlerle o şehrin çevre sorunlarına çözüm aradığı Hayata Artı projesini trene taşıyacak. 

“Aile Içi Şiddete Son! Kampanyası” çerçevesinde uzun süredir yapılmakta olan eğitim çalışmaları, ziyaret edilecek şehirlerin valilik, emniyet, sosyal hizmetler, sivil toplum örgütleri, milli eğitim müdürlükleri gibi tüm kurumlarıyla ortaklaşa gerçekleştirilecek. 

Burhan Öcal’dan

memleketine özel konser

Ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öcal’da Hürriyet Treni kapsamında Kırklareli Festival Alanı’nda hemşehrileriyle buluşacak. Geçtiğimiz yıl Burhan Öcal ve Trakya All Stars grubu ile Kırklareli halkına muhteşem bir müzik ziyafeti veren Burhan Öcal, bu yılda aynı etkinlik ile Kırklarelili hemşehrilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.