Kırklarelililer, Gençlik Şöleni'nde doyasıya eğlendi

15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan 'Gençlik Haftası' etkinlikleri kapsamında Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Gençlik Şöleni'ne katılanlar doyasıya eğlendi.

Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan “Gençlik Haftası” etkinlikleri kapsamında 22 Mayıs 2009 Cuma günü 08.30-12.00 saatleri arasında Kırklareli Kapalı Spor Salonu’nda Gençlik Şöleni düzenlendi.
Şölene; AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Gençlik ve Spor İl Müdürü  Ata Karataş, Kırklareli SGK İl Müdürü Mehmet Bayram, Gençlik Merkezi Müdürü Ümmühan Bulut, Herkes İçin Spor (HİS) Federasyonu İl Temsilcisi İsmail Tırpancı, Istranca Gençlik Doğa Sporları Kulübü Başkanı Taner Erşen ile vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ata Karataş şunları kaydetti:
“Gençlerimizin serbest zamanlarında yapmış oldukları sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerini aktif olarak sergilemelerini, milli değerler etrafında görev ve sorumluluk duygularını geliştirmelerini sağlamak amacıyla, her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında İl Müdürlüğümüzce Gençlik Haftası kutlanmaktadır. “Her ilerlemenin kurtuluşun anası hürriyettir" diyen Atatürk hürriyeti sağlayacak ve koruyacak Türk Devleti’nin temel niteliği olan Cumhuriyet ve Türk istiklalini Türk Gençliğine emanet etmiştir.
“Ey Türk Gençliği, birinci vazifen Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” “Müspet bilimlerin temeline dayanan güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, kuvvetli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin açık gayesidir." "Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karşı verenler asla ve asla yorulmazlar.”
Konuşmaların ardından; Kırklareli Gençlik Merkezi’nin Dans Grupları ve Halk Oyunları Ekipleri çeşitli gösteriler sergilediler. Uğur Özdilek yönetiminde Gitar Grubu ilk önce solo sonrada grup halinde parçaları çalıp söylediler. Kırklareli’nin gençlerinin oluşturduğu; Müzik Türk Grubu, Magrip Grubu, Nuvanda Müzik Grubu, Grup Riyan birbirinden güzel parçaları seslendirdiler. Gecede ayrıca Kırklareli Üniversitesi Dans Ekibi tarafından Paydişku ve Kolbastı gösterisi yapıldı.
Düzenlenen şölende hafta kapsamında yapılan; Şiir, Resim ve Kompozisyon Yarışmaları’nda dereceye girenlere ödül dağıtım töreni de gerçekleştirildi. Törende; Şiir Dalı’nda 1. Lüleburgaz Atatürk Lisesi öğrencisi Tuğba Tulgar, 2. Lüleburgaz Atatürk Lisesi öğrencisi Büşra Gülşen, 3. Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu öğrencisi Ceren Er oldu. Kompozisyon Yarışması’nda; 1. Kırklareli Fen Lisesi öğrencisi Talha Furkan Canan, 2. Lüleburgaz Meslek ve Anadolu Meslek lisesi öğrencisi Neslihan Öztürk, 3.  Lüleburgaz Meslek ve Anadolu Meslek lisesi öğrencisi Nurçe Bilgivar oldu. Resim Yarışması’nda; 1. Buse İşbilen, 2. Seda Nişancı, 3. Ezgi Meral oldu. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri törene katılan protokol tarafından verildi. Gece ayrıca 3 yıldan bu yanadır Gençlik Merkezi üyesi olan gençlerin ailelerine faaliyetlerde destek olduklarından, çocuklarını kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirdiklerinden dolayı Teşekkür Belgesi verildi. (s)