Kırklarelililer İstanbul'da dayanışmaya devam ediyor

İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde kurulu bulunan Kırklarelililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 10. olağan genel kurulunu yaptı.


İstanbul Bayrampaşa/Yıldırım Mahallesinde Kurulu bulunan ve 1991’den beri faaliyette bulunan Kırklarelililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 10. Olağan Genel Kurulunu 18 Ocak 2009 Pazar günü Dernek Lokalinde gerçekleştirdi. Eski Yönetimin faaliyetleri ve mali durumun ibra edilmesi ardından geçilen seçim maddesinde, tek liste halinde Genel Kurul önüne çıkartılan yönetim ve denetim kurulları listeleri oy birliği ile kabul edildi.
Derneğin Genel Kuruluna Kırklareli Özürlüler Vakfı Başkanı Zehra Tan, Kırklareli Eski Belediye Başkanı Kadir Gökçe, Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Bahri Sipahi ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar.
Genel Kurulu takip eden hafta, seçilen yeni yöneticiler aralarında görev dağılımı için yaptıkları toplantıda, Başkanlığa yeniden Hasan Üstün’ü getirdi. Başkan Yardımcılığına İsmet Yıldırım, Çalışma Grubundan Sorumlu  Başkan Yardımcılığına Celal Topçu, Lokal Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcılığına ise Ahmet Zorlutuna, Genel Sekreterliğe Hüseyin Açıl, Saymanlığa Ergun Kaçar getirilmişlerdir. Yönetim Kurulunun diğer üyeleri ise şöyle sıralandı; Ali Kulil, Serdar Seçkin, Muhittin Gençay, Efkan Esentürk, Görkem Gökçe, Muzaffer Ergun, Zeki Eroğlu, Erdinç Çargan, Günter Erdem.
Genel Kurul sonrası dernek tarihinde ilk defa kurulan Çalışma Grubu ise şöyle şekillendi; Başkan Celal Topçu, Koordinatör Zehra Tan, Üye Serdar Seçkin, Üye Muzaffer Ergin, Üye Görkem Gökçe, Üye Günter Erdem.
Dernek Denetim Kuruluna da Hüseyin Kırmızıgül, Burhan Yavaş ve Ali Kara seçildi.
Yeni seçilen Dernek Yönetimi ilk icraat olarak bugün, bugüne kadar Yönetim Kurullarında Başkan ve Üye olarak görev alan dernek üyelerini Danışma Kurulu İstişare Toplantısı adı altında bir araya getirerek yine bir ilke imza atacak.(mc)