Kırklarelililer yeni sezonu bol kültür faaliyeti ile karşılamak istiyor

Kırklarelililer yeni sezonu bol kültür faaliyeti ile karşılamak istiyor

Geçtiğimiz dönem oldukça yoğun faaliyetlerin yaşandığı Kırklareli’nde, vatandaşlar deyim yerindeyse kültüre ve sanata doymuşlardı. Senelerdir eksikliği hissedilen Kültür Merkezi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte birçok organizasyona katılma imkanı bulan vatandaşlar, bu gelişmelerden son derece memnun kalmışlardı.

 Seminerler, paneller, konferanslar, sergiler, kokteyller, konserler, dinletiler ve tiyatro oyunlarıyla her haftası dolu dolu bir sezon geçiren Kırklareli insanı, tek sineması “Cine Plaza” sayesinde de vizyondaki filmleri Istanbul’la an be an izleme fırsatı da buldu.

Kültür Merkezinde hemen her hafta bir tiyatro oyunu olmasının dışında, gündüz düzenlenen seminer ve toplantılarla da bilimin, araştırmanın önemi daha iyi kavranmış ve insanlarımız daha fazla bilgilendirilmiş oldu. Bunun yanısıra eski tren garı binasında açılan resim ve fotoğraf sergileri de kültür sanat yelpazesinin genişliğini gösterdi.

Tüm bunlar devam ederken, yerel kültür ve sanat topluluklarının şiir dinletileri, toplantıları vatandaşların ilgisini çekti, Kırklareli’nin kültür hizmetlerine ayrı ve enteresan bir hava kattı. Şehir merkezinde düzenlenen müzik dinletileri ve konserlerle de özellikle Kırklareli gençliği coşkulu günler yaşadı.

Bu dönemim ardından girilen yaz tatili ve hemen akabindeki Ramazan ayı, tüm bu faaliyetlerin ara verilerek, dinlenildiği zamanlara sahne oldu. Ramazan ayı ve bayramın ardından tekrar sıkı bir gündem yoğunluğuna girecek olan Kırklareli, yeni sezonda birçok sanat ve kültür faaliyetine imza atılmasını bekliyor. Bu beklentilerin başında yaz mevsiminde pek rağbet göremeyen sinema geliyor. Birçok vatandaşta tıpkı sinema işletmecisi gibi bu mekanın ilimize tam layıkıyla hizmet edebilmesini ve Kırklareli insanının vizyondaki filmleri kaçırmamasını istiyor. Bunun dışında da yine Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan tiyatrolar, panleller ve değişik aktiviteler yeni dönemde Kırklarelililerin sabırsızlıkla beklediği faaliyetler arasında.