Kırklarelispor 8 yıl sonra tarih yazdı

3. Lig terfi maçları Düzce Grubu finalinde Kırklarelispor ile İstanbul Beylikdüzü Spor 09 Nisan 2010 Pazar günü saat 16.00'da Düzce Belediyesi 18 Temmuz Stadyumu'nda, 3-1 Beylikdüzü Spor'u mağlup ederek 2. kademeye çıkmaya hak kazandı.


* STAD Düzce Belediyesi 18 Temmuz Stadyumu
HAKEMLER: Eser Bilici (Ankara) Serkan Akal ( Zonguldak) Oğuz Terzi (Kastamonu)
KIRKLARELİSPOR: Serkan, Melih, Hakan, Gökmen, Hakan Güvençer, Hasan, Eray (13-Hasan Hüseyin) Göksel, Caner, Deniz, Emre (Muhammet)
BEYLİKDÜZÜSPOR: Serdar, Şerif, Mustafa, Gökhan, Engin, Cem (Tamer), Evren, Hasan(Yusuf), Enis(Cengiz), Yasin, Fırat
GOLLER: Dakika 71 Caner, Dakika 95 (peneltı) Deniz (Kırklareli) 82. Dakika Yusuf (Beylikdüzü)
SARI KART: Hakan, Melih (Kırklareli) Gökmen, Evren, Yusuf (Beylikdüzü)
KIRMIZI KART: 99. Dakika Serdar (Beylikdüzü)
HABER MERKEZİ
Kırklareli Amatör Süper Lig’den Namaglûp ayrılarak Düzce Grupları’nda mücadele eden Kırklarelispor 09 Mayıs 2010 Pazar günü saat 16.00’da Düzce 18 Temmuz Stadyumu’nda İstanbul Temsilcisi Beylikdüzüspor ile karşı karşıya geldi.
18 Temmuz Stadyumu’nda karşılaşan Beylikdüzüspor ve Kırklarelispor karşılaşmasının ilk dakikaları birbirlerini denemeleri ve karşılıkla ataklarla geçti. Havanın yağmurlu olması ve saha zeminin adeta buz pistine dönmesi her iki takımı da zora soktu. Kırklarelispor’dan Emre karşılaşmanın 6. dakikasında sol kanattan açtığı ortasını değerlendiremeyen Eray’ın topu kalecide kaldı.
13. dakikada Beylikdüzü’nden Yasin’in gerçekleştirdiği atak defansta patlak vererek top uzaklaştırıldı.
17. dakikada sağ kanat oyuncusu Eray’ın orta şut karışımı bir vuruş sergilemesi Beylikdüzü kalecisi Serdar’ı zora soktu. 2 hamlede topu tutabilen Serdar topu yakalamasının ardından kısa süreli sakatlık geçirdi.
23. dakikada sol kanattan Hakan’ın açtığı ortayı kafa ile karşılayan Caner topu dışarı gönderdi.
30. dakikada Göksel ceza alanı çizgisinden mükemmel bir vuruş sergileyerek çektiği şutu kaleci Serdar’ın son anda topa müdahalesi sonucu kornere çıktı. Köşe vuruşunun ardından Beylikdüzü defansı top uzaklaştırdı. Kırklarelispor ile Beylikdüzüspor karşılaşmasının ilk yarısı golsüz sonuçlandı.
Maçın ikinci yarısı Kırklarelispor’dan Göksel’in atağı ile başladı. Göksel’in açtığı ortası yön kazanarak defansın üstünden aşarak taca çıktı.
54. dakikada Beylikdüzü’nden Yasin, Caner’in formasından çekerek faul yaptı. Çift vuruş kullanan Güvençer’in topu defansa çarparak, uzaklaştırıldı.
Karşılaşmanın 71. dakikasında Hasan Hüseyin’in kullandığı köşe vuruşunda oluşan karambolde Cener’in önündeki topa kayarak mükemmel vuruş sergileyen Deniz topu ağlara gönderdi. Kırklarelispor’u 1-0 öne geçiren gol sevinci taraftarların kursağında kaldı.
82. dakikada oyuna yeni giren Yusuf, Emre’nin ceza alanı içine yaptığı ortayı değerlendirerek boş kaleye gol atarak skoru 1-1 yaptı.
* Uzatmalara kaldılar
93. dakika Deniz’in ceza alanı için yaptığı ortasında Beylikdüzü’nden Mustafa Caner’i iterek faul yaptığını belirten hakem penaltı verdi.
Penaltıyı kullanan Deniz topu ağlara göndererek takımına bu sevinci yaşattı. Durumu 2-1 yapan Deniz, takımına üstünlük kazandırmanın sevincini doyasıya yaşadı.
Karşılaşmada uzatmalara gidilmesinin ardından 1 gol bulan Kırklarelispor 90+8’de Deniz’in, sol kanatta boşta kalan Hasan Hüseyin’e pas verdi. Hasan Hüseyin aldığı topu ağlara göndererek takımının üstünlüğünü ve sevincini 2 ye katladı.
B* eylikdüzü’ne yakışmadı
İstanbul Beylikdüzü Spor’un 2 numaralı futbolcusu Şerif Kaygısız yenilgiyi gurur meselesi yaparak 39 gençliğe saldırdı.
Tel örgü üzerinden 39 gençliğe saldırıda bulunmaya çalışarak tellerden atlamak istedi. Tribünlerde bulunan 39 Gençlik karşılık vermeyerek saygısını bozmadı. Stadyumda bulunan güvenlik güçleri tarafından olay yerinden uzaklaştırılarak ortalık yatıştırıldı.
* “Kırklarım bak işte 39 her zamanki yerinde”
Kırklarelispor’un çok büyük destekçisi olan 39 Gençlik 09 Mayıs 2010 Pazar günü sabah 08.00 sıralarında Kırklareli’den hareket ederek Düzce’ye takımının yanına gitmek ve destek olmak için yola çıktı.
3 otobüs yaklaşık 200 kişi olan taraftar kitlesi İstanbul Boğaz Köprüsü gişelerinde, havanın sıcak olması ve trafiğin ilerlememesini bahane ederek gişe önünde darbuka ve davul eşliğinde oynamaya başladı. Kırklareli’de başlayan tezahüratlar Düzce’ye kadar devam etti. Düzce girişinde Düzce İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından eskort eşliğinde 18 Temmuz Stadyumuna getirildi. Burada yapılan uyarıların ve aramanın ardından stadyumdaki yerlerini aldılar. Yaklaşık 7 saat süren yolculukta bile susmayarak takımına tezahürat yapmasına rağmen 90 dakika boyunca hiç susmadı.
Düzcespor taraftarının Kırklarelispor’a verdiği desteği borç bilen 39 Gençlik Düzcespor’un tezahüratlarını yaparak teşekkür etti.
* “Trilyonluk takımların elenmesi motivasyonumuzu arttırdı”
Kırklarelispor Teknik Direktörü Bilgin Erdem; “ Mütevazi bütçemize onun üzerine kendi bölgemizin çocukları dışarıda oynayan, kaliteli futbolcuları sağlamaya çalıştık. İyi bir çalışma ortamı sağladık. Profesyonel çalışma ortamımız ve karşılığında da başarı geldi. Artık hedefimiz daha da büyüdü, önümüzde 2 maçımız kaldı. Zor değil bunu başaran onu da başarır. İstanbul takımlarının belalısıyız. Ben futbolcularımla toplantıda da nerede Yeniköy, Serdivan ve Beylikdüzü bunu da gerçekleştirdik. Öteki gruptan Serdivan, Yeniköy ve İstanbul’un trilyonluk takımının elenmesi bizim motivasyonumuzu arttırdı. Mütevazi bütçeli Kırklarelispor’un toplam 150 bin lira maliletli gücü var. Demek ki para değil, yürek oynuyor” dedi.
2 hafta sonra çekilecek kuraların sonrasında 2 maç oynayacak olan Kırklarelispor galip gelmesinin ardından 3. Lige çıkacak.(ue)